HomeAfaceriCum se poate deschide o afacere traditionala catre lumea online?

Cum se poate deschide o afacere traditionala catre lumea online?

Astazi daca afacerea ta nu are prezenta in lumea online, tu nu existi. In ciuda acestei afirmatii, nu toate sectoarele sunt atat de usor adaptabile la acest mediu. Va spunem cum o afacere mai traditionala se poate deschide catre lumea online.

Afaceri online traditionale?

Dupa cum am spus, exista tipuri de afaceri care sunt prezente mai natural online. De fapt, o asa-zisa afacere traditionala are anumite dezavantaje fata de cele care functioneaza doar online :

  • Poate implica inchirierea locala.
  • Mobila de birou.
  • Permisiuni pentru a incepe activitatea.
  • Cerere pentru imprumuturi la banca.

Tot acest efort initial de timp si buget nu este o garantie ca vom avea succes.

Dar daca ceea ce vorbim despre digitalizarea afacerilor sau industriilor traditionale , aceasta implica nenumarate avantaje , deoarece este o deschidere a afacerii tale. Daca se adapteaza corespunzator noului mediu, ne va aduce un profit mai mare si ne va creste cifrele anuale.

Digitalizarea ca atare va depinde de tipul de industrie si chiar de unde in lume incepe. Companiile cu cele mai mari dificultati de digitalizare pot fi cele care au de-a face cu servicii juridice, industrii farmaceutice, vanzari cu amanuntul sau chiar o patiserie specializata in deserturi.

Important va fi sa stiti:

– Ce vrem sa facem?

– Ce este pe piata?

– Clientii solicita aceste servicii sau trebuie sa cream nevoia?

– Cheile unei afaceri online

Printre avantajele unei afaceri online gasim ca este nevoie de mult mai putine investitii . Daca, in plus, afacerea noastra exista deja offline, avem multe vite. Stii deja sectorul in care activezi, furnizorii, clientul fizic… Ai si o retea de infrastructura daca compania ta implica un lant logistic.

De asemenea, este adevarat ca in tipurile de companie mai traditionale, angajatii insisi se tem adesea de procesele de digitalizare. Angajatii pot vedea acest lucru ca pe o amenintare daca afacerea este online. Si pentru ca? Ei nu vor sa fie stramuti. Deschiderea online, in acest sens, poate fi un bun moment de reinnoire si motivare in forta de munca .

O poveste de succes: Welegal

In cadrul afacerilor traditionale deschise catre lumea online, putem vorbi aici despre o poveste de succes pentru a exemplifica cateva aspecte. Este Welegal, avocati specializati in cereri de despagubiri. Fara indoiala, agilitatea pe care o ofera si securitatea taxarii pentru reclamatia dvs. le-au oferit fiabilitatea necesara pentru a reusi.

Clientii tai economisesc si timp si bani. Sa ne amintim ca o companie online scade costurile in multe feluri, inclusiv pentru a nu avea un loc unde merg clientii sai.

Welegal face procesul mai agil, deoarece puteti contacta prin telefon, Whatsapp, e-mail, online sau prin formular.

Beneficiile digitalizarii

Primul avantaj la care ne putem gandi este acela de a contacta clientii fara ca distanta fizica sa fie un impediment . In acest fel, va extindeti cota de piata da sau da.

In plus, in sectorul comercial, exista o tendinta spre conceptul de vanzari omnicanal. Vinzand atat servicii, cat si produse, exista tendinta de a oferi acces la valorile noastre din diferite unghiuri. Aceasta strategie diversifica clientii si ne face sa castigam volum de vanzari. Randamentul va fi atunci mai mare.

O afacere online este mereu deschisa. Tine cont de termenele limita pentru a raspunde solicitarilor si a te putea ocupa de ele. Faptul de a nu fi in fata clientului tau nu inseamna ca acesta nu asteapta toata atentia si grija ta.

A avea o prezenta digitala ne face mai de incredere. Faptul de a avea un magazin online, de a avea un site web sau de a avea profile pe retelele de socializare ne face mai reali.

Promotiile pot fi mai dinamice si pot ajunge la un numar mai mare de utilizatori . Cu siguranta un avantaj.

In digitizarea acestui tip de afaceri mai traditional exista, de fapt, o nisa de piata. Profita de asta, fie ca este vorba despre deschiderea unei linii de afaceri online integrate in compania ta offline, fie daca vrei sa faci o noua provocare. Online sunt mai putine obstacole de depasit, mai ales la inceput.

De Citit
Related News