HomeSanatatePoti manca sandvis cu creveti cand esti insarcinata?

Poti manca sandvis cu creveti cand esti insarcinata?

Ce bucurie sa descoperim ca suntem insarcinate! Un copil frumos va veni in viata noastra! Dar aceasta perioada nu este doar bucurie. Medicii ne vor da o serie de recomandari pentru ca sarcina sa decurga in cel mai bun mod posibil. Si de multe ori este dificil sa stim ce alimente putem manca fara riscuri pentru copil.

Dar poti manca sandvisuri cu creveti in timpul sarcinii?

Vom trece in revista mai jos riscurile legate de ingredientele prezente in sandvisuri, astfel incat sa stiti daca puteti manca sau nu un sandvis cu creveti.

Poti manca sandvisuri cu creveti in timpul sarcinii?

In timpul unei calatorii cu masina, o pauza la serviciu sau un picnic, se intampla adesea sa avem chef sa mancam un sandvis cu creveti. Dar poti manca sandvisuri cu creveti in timpul sarcinii fara riscuri? Majoritatea sandvisurilor sunt sigure pentru copil. Dar este important sa stiti cateva lucruri inainte de a alege pe care sa cumparati.

Ce ar trebui sa verifici pentru a stii daca poti sau nu manca sandvis cu creveti in timpul sarcinii?

Pentru a manca sandvis cu creveti in timpul sarcinii fara a cauza probleme bebelusului, ar trebui sa verificati ingredientele sandvisului. Principalele riscuri sunt legate de toxoplasmoza, listerioza si salmoneloza.

Mananca sandvis cu creveti in timpul sarcinii: maioneza

Maioneza industriala prezenta in sandvisuri este sigura. Un sandvis industrial contine doar maioneza industriala, asa ca poate fi consumat fara probleme in timpul sarcinii.

Maioneza de casa sau de panificatie este adesea facuta cu oua crude. Ouale crude pot transmite Salmonella, o bacterie care se gaseste in ouale care nu sunt proaspete. Prin urmare, nu este recomandat sa mananci un sandvis cu maioneza de casa, decat daca l-ai pregatit singur. Intrebati cu ce tip de maioneza a fost facut sandvisul inainte de a-l consuma.

Sandvisuri cu legume crude sau salata verde in timpul sarcinii

Acest paragraf se adreseaza femeilor insarcinate care nu sunt imunizate impotriva toxoplasmozei. Daca urmeaza sa mananci un sandvis cu creveti in timpul sarcinii si acesta contine legume crude sau salata verde, ar trebui sa verifici daca au fost spalate cu grija.

Sandvisurile de panificatie sau sandvisurile Subway pot contine legume pe care nu le stii daca au fost spalate bine, asa ca cel mai bine este sa le eviti. De asemenea, puteti alege sandvisuri cu legume fierte precum ardei gras, ceapa fiarta etc.

Sandvisurile  industriale, sandvisurile triunghiulare si alte sandvisuri vandute in supermarketuri sunt facute cu legume spalate, deci nu reprezinta niciun risc. Apoi alegeti de preferinta sandvisuri industriale sau de casa (preparate de dvs.), in care legumele au fost bine spalate.

 Sandvisuri cu peste sau crustacee in timpul sarcinii

Daca ai chef sa mananci un sandvis cu creveti in timpul sarcinii, ar trebui sa verifici daca contine peste sau crustacee. Daca un sandvis contine ton, somon, crab sau surimi, este important sa va asigurati ca le puteti manca sau nu.

Sandvisul cu ton se prepara cu ton din conserva, deci nu reprezinta niciun risc pentru sarcina.

Sandvisul cu crab gatit si maruntit este permis in timpul sarcinii. Nu riscati sa transmiteti listerioza, deoarece crabul este gatit. Cu toate acestea, nu este recomandat sa consumati sandvisuri care contin surimi.

De asemenea, nu este recomandat sa consumi sandvisuri cu somon afumat in timpul sarcinii. Somonul afumat poate transmite listerioza sau toxoplasmoza, doua boli care pot cauza probleme bebelusului.

Carne

Sunt autorizate toate sandvisurile preparate cu carne gatita, cu exceptia celor care contin viscere. Nu se recomanda consumul de mezeluri, asa ca uitati de sandvisul cu salam Lyon, sandvisul cu sunca cruda si sandvisul rillettes sau pate.

Sandvisul cu sunca fiarta este autorizat deoarece nu prezinta niciun risc.

Unt

Consumul de sandvis cu creveti in timpul sarcinii este autorizat dar este necesar sa se verifice daca acesta contine unt. Puteti manca unt in timpul sarcinii atata timp cat a fost facut din lapte pasteurizat. Untul pasteurizat este cel mai comun, asa ca nu trebuie sa ne facem griji pentru asta.

Branza

Puteti manca sandvisuri cu creveti in timpul sarcinii, dar aveti grija deoarece poate contine branza. Branzeturile care nu sunt autorizate sunt cele care nu au fost pasteurizate, precum Camembert sau branzeturile albastre precum Roquefort. Branzeturile care pot fi consumate sunt branzeturi tari.

Concluzie

Pe scurt, in timpul sarcinii poti manca sandvisuri industriale si poti manca si sandvisuri de casa daca le prepari singur, din moment ce stii alimentele autorizate si cele care nu sunt permise. In ceea ce priveste sandvisurile de panificatie, ar trebui sa le eviti pe cele care contin mezeluri, maioneza de casa sau legume crude. Alegeti de preferinta sunca cu unt, puiul cu maioneza industriala sau tonul cu maioneza industriala. Puteti manca sandvisuri cu creveti in timpul sarcinii.

De Citit
Related News