HomeDivertismentWestworld Sezonul 2 Episodul 9: O noua teorie asupra usii si de...

Westworld Sezonul 2 Episodul 9: O noua teorie asupra usii si de ce Bernard si-a lasat cicatricea

Penultimul episod din Westworld sezonul 2 a oferit atat de multa bunatate, sunt literalmente mai fericit decat era bietul Teddy inainte ca codul lui sa fie modificat de Dolores. Episodul a fost o calatorie salbatica, dar vestea buna este ca totul s-a petrecut in doar doua cronologie: Acum doua saptamani si Trecutul nu prea indepartat. 

Acum doua saptamani: Maeve si Ford

Fapt distractiv: Ford este o bucata de cod

Saptamana trecuta, Maeve si-a folosit controlul mintii pentru a o contacta pe Akecheta si a se asigura ca o vegheaza pe fiica ei. Saptamana aceasta, ea a petrecut inca un episod intins pe o masa cu bucati din carnea ei decojite, iar echipa Delos a reusit sa-si reproduca anomalia de cod si sa o incarce in Clementine, care acum este o masina de ucidere. Vestea mai buna (poate) este ca in sfarsit stim ce se intampla cu Ford: este o bucata de cod. Ca, o bucata literala de cod care sa actualizat in unitatea cerebrala a lui Bernard.

Ford s-a actualizat, de asemenea, in unitatea lui Maeve de la distanta – probabil folosind Reteaua Mesh Delos – si i-a deblocat permisiunile de baza in incercarea de a o ajuta sa riposteze. Acest lucru a fost usor confuz pentru mine, deoarece credeam ca totul in Maeve fusese deja deblocat, dar bine, sigur.

Acum doua saptamani: Bernard si Elsie

Saga fara sfarsit a cicatricii lui Bernard

Dupa cum am mentionat saptamana trecuta, ceva nenorocit se intampla cu Bernard. In cea mai mare parte a acestui sezon, in urma cu doua saptamani, Bernard a fost recunoscut datorita unei cicatrici proeminente pe tampla:

Bernard, cu o cicatrice pe tampla, intrand in Mesa intr-o captura de ecran usor neclara din Episodul 7

Apoi, a intrat in Cradle cu Elsie si cicatricea a disparut brusc.

Bernard, care nu mai poarta o cicatrice, intra in Cradle in episodul 7.

Nu am de unde sa stiu asta cu siguranta, dar teoria mea este ca o parte din ceea ce am urmarit – in special scenele cu cicatrici Bernard – au fost o simulare Cradle pe care Ford a folosit-o pentru a prezice viitorul. Acest lucru ar insemna ca Bernard post-Cradle (si post-cicatrice) este realitatea reala a spectacolului si un Ford nu a putut simula in Cradle, deoarece Bernard este acum sensibil. Din nou, acest lucru ar insemna si ca cea mai mare parte a ceea ce am urmarit cu Bernard in acest sezon a fost simularea lui Ford.

Ford deschide „Usa”  

Luand aceasta teorie cu un pas mai departe, cred ca am putea argumenta ca timpul petrecut pe Ford in Cradle a fost petrecut simuland ceea ce noi, ca spectatori, am vazut pe ecran. Abia acum cand Ford a iesit din Cradle – sau poate a deschis „The Door” – a oprit simularea, ceea ce inseamna ca tot ceea ce vedem in spectacol nu mai este controlat de corzile lui de papusi.

Gandeste-te la asta oarecum metaforic si are sens. Acest episod a fost totul despre alegere. Alegerea lui Teddy de a se sinucide (din nou, mai mult intr-un minut!), alegerea lui Bernard de a sterge Ford din codul sau, alegerea lui William de a-si pune arma la cap si de a nu apasa pe tragaci. Accentul pus pe alegere, cred, este o dovada suplimentara ca o mare parte din ceea ce am vazut pe Westworld inainte de aceasta a fost pur si simplu simularea Cradle a lui Ford care se desfasoara in viata reala.

Bernard este oficial liber

I-am vazut pe Bernard si Elsie renuntand la Mesa si indreptandu-se spre Valley Beyond, unde Ford i-a dat „alegerea” sa o omoare pe Elsie. Nu numai ca Bernard a ales sa nu o faca, ci si-a sters codul lui Ford, ceea ce inseamna ca in sfarsit functioneaza complet independent de el.

 Dolores si Teddy

Asa ca bietul Teddy a murit — din nou, in sfarsit si-a facut propria alegere! — si acum Dolores este blocata in mijlocul neantului. Deci, unde se duce ea de aici? Teoria mea este ca Dolores se va lega cu Bernard, Ake, Omul in Negru, Maeve si Delos (a se citi: toti jucatorii importanti din acest sezon) si ca povestile lor se vor suprapune in cele din urma la Valley Beyond. Inca nu este clar de ce Valea este inundata si de ce cadavrul lui Teddy pluteste in apa, dar voi observa ca acel corp plutitor are o rana de glont in concordanta cu ceea ce s-a intamplat.

Omul in negru

Ei bine, Omul in Negru pare sa creada ca este un robot, ceva ce probabil am vazut cu totii venind. Nu sunt prea multe de spart aici, dar se pare ca amintirile despre sinuciderea sotiei sale, „intunericul” din interiorul lui (TMIB este atat de emo!) si uciderea accidentala a fiicei sale au facut ca prietenul nostru de obicei rece, calm si strans sa treaca.

Gandurile mele? Omul in negru nu este un robot si este pur si simplu un om fara frig si relativ putin strans asupra realitatii. Apoi, din nou, cred ca exista sanse destul de mari ca revelatia majora a sezonului sa fie TMIB sa se intalneasca fata in fata cu o versiune robot a lui insusi pe care Ford a creat-o in secret.

De Citit
Related News