HomePoliticaOrganizatia Trump daca in judecata pentru frauda fiscala

Organizatia Trump daca in judecata pentru frauda fiscala

Organizatia Trump este judecata in ceea ce procurorii sustin ca a fost o schema de 15 ani de despagubire a directorilor de conducere ai companiei fostului presedinte Donald Trump, pentru a-i ajuta sa evite plata impozitelor, fostul director financiar al companiei aparand in calitate de martor.

Potentialii membri ai juriului probabil ca vor fi chestionati intens daca pot fi impartiali intr-un caz care il implica pe fostul presedinte si pe compania sa omonima.

Un grup initial de 132 de potentiali jurati a intrat in sala de judecata pentru a incepe procesul de screening la aproximativ 11:00 ET. Judecatorul de stat Juan Merchan le-a spus ca inculpatii sunt acuzati de o serie de infractiuni, inclusiv frauda fiscala, si ca ar fi „conceput si operat o schema pe termen lung pentru a nu raporta veniturile pe formularele fiscale”.

Merchan a mai spus ca potentialii martori ar putea include Trump, fiii sai Donald Trump Jr. si Eric Trump si fiica sa Ivanka Trump.

Numarul initial de potentiali jurati a fost redus cu mai mult de jumatate dupa cateva ore de audieri, in anumite cazuri din cauza asocierii cu Organizatia Trump sau cu procurorul, a spus un avocat al apararii. De asemenea, „a existat o multime de partiniri” in ceea ce priveste Organizatia Trump, a spus avocatul.

Organizatia Trump si Allen Weisselberg, fostul sau director financiar de multa vreme, au fost inculpati anul trecut dupa o investigatie de ani de zile asupra practicilor financiare ale companiei de catre biroul procurorului districtual din Manhattan. Weisselberg, in varsta de 75 de ani, a pledat vinovat pentru 15 acuzatii de infractiune in august.

Ca parte a acordului sau de pledoarie, confidentul loial al lui Trump a acceptat sa plateasca aproape 2 milioane de dolari in taxe, dobanzi si penalitati si sa execute cinci luni de inchisoare, urmate de cinci ani de incercare. El a acceptat, de asemenea, „sa depuna marturie sincera la viitorul proces al Organizatiei Trump” sau sa risca o pedeapsa de pana la 5 pana la 15 ani de inchisoare, au spus procurorii.

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a spus ca Weisselberg si-a folosit pozitia in cadrul companiei „pentru a pacali contribuabilii si a se imbogati” si ca „acordul sau de pledoarie implica direct Organizatia Trump intr-o gama larga de activitati criminale si ii cere lui Weisselberg sa ofere marturii nepretuite. “

Trump nu este acuzat personal in acest caz si a criticat ancheta asupra companiei sale si acuzatiile impotriva angajatului sau de mult timp, ca parte a unei „vanatoare de vrajitoare” motivata politic.

Compania a declarat intr-o declaratie la momentul pledoariei lui Weisselberg ca acesta este un „om onorabil care, in ultimii patru ani, a fost hartuit, persecutat si amenintat de fortele de ordine, in special de procurorul districtului Manhattan, in nesfarsitul lor, din punct de vedere politic. cautare motivata pentru a-l obtine pe presedintele Trump”.

Merchan, care prezideaza procesul de la Curtea Suprema a statului New York din Lower Manhattan, a respins aproape toate argumentele prezentate de avocatii Organizatiei Trump si Weisselberg in august, hotarand ca dovezile care au fost prezentate marelui juriu „au fost legal suficiente pentru a sustine acuzatiile din rechizitoriu” si ca acele proceduri au fost desfasurate in mod corespunzator si ca „integritatea lor nu a fost afectata”.

Crimele pe care rechizitoriul le pretinde pe care compania le-a comis includ conspiratie, uneltiri de frauda, frauda fiscala penala si falsificarea inregistrarilor comerciale.

Conform legii din New York, Organizatia Trump se confrunta cu sanctiuni de pana la aproximativ 1,6 milioane de dolari daca este condamnata pentru toate acuzatiile. Expertii juridici au declarat ca o condamnare ar putea impiedica, de asemenea, capacitatea companiei de a obtine finantare.

Rechizitoriul spune ca „schema a fost menita sa permita anumitor angajati sa-si subestimeze in mod substantial compensatia din partea Organizatiei Trump, astfel incat sa poata si sa plateasca taxe federale, de stat si locale in sume care erau semnificativ mai mici decat sumele care ar fi trebuit platite”.

„Schema a permis, de asemenea, Organizatiei Trump sa evite plata taxelor pe salarii pe care Organizatia Trump trebuia sa le plateasca in legatura cu compensarea angajatilor”, se arata in rechizitoriu.

Unul dintre cei mai mari beneficiari ai schemei a fost Weisselberg, care a primit 1,76 milioane de dolari „compensatii indirecte ale angajatilor” de la companie, potrivit documentului de taxare. Aceasta includea un apartament fara chirie, masini scumpe, scolarizare privata pentru nepotii sai si mobilier nou.

Rechizitoriul nu a numit niciunul dintre presupusii beneficiari si doar Weisselberg a fost acuzat.

Procesul vine intr-un moment deja periculos pentru Trump si compania sa.

Fostul presedinte este investigat de Departamentul de Justitie pentru eliminarea documentelor clasificate de la Casa Alba si tezaurizarea acestora in statiunea sa din Florida si de biroul procurorului districtual Fulton pentru o posibila interventie in alegerile din 2020 in Georgia.

Procurorul general din New York, Letitia James, care a asistat biroul procurorului districtual din Manhattan cu ancheta asupra Organizatiei Trump, a intentat un proces separat impotriva lui Trump si a companiei, acuzand ca au supraevaluat activele financiare ale companiei cu miliarde de dolari.

Procesul urmareste sa impuna penalitati de aproximativ 250 de milioane de dolari si sa interzica definitiv lui Trump si cei trei copii ai sai mai mari de a servi ca ofiteri ai companiilor din New York.

Trump, compania si campania sa sunt, de asemenea, dati in judecata de un grup de protestatari care spun ca au fost agresati de agentii de securitate ai candidatului de atunci Trump in fata Trump Tower in 2015.  

De Citit
Related News