HomeAfaceri3 afaceri traditionale si ce trebuie sa ai in vedere daca iti...

3 afaceri traditionale si ce trebuie sa ai in vedere daca iti doresti sa deschizi una

In ultimele decenii s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de saloane de coafura si ritmul de expansiune cu marile lanturi de francize nationale si straine a crescut, iar acest lucru a afectat foarte mult intreprinderile mici, in special afacerile de familie. Cu toate acestea, multi altii au reusit sa ramana datorita unei arme puternice: calitatea. Cresterea concurentei nu a fost insotita de o crestere a calitatii, ci dimpotriva. Iar coaforilor care nu acorda atentie calitatii si cauta doar sa castige bani nu le este usor sa-si pastreze clientii, ceea ce ii face mai putin competitivi.

Una dintre problemele acestui domeniu este ca exista o mare lipsa de profesionisti. Din acest motiv, pregatirea echipei este foarte importanta pentru a oferi un bun serviciu clienti si a iesi in evidenta fata de concurenta.

Cum sa infiintezi un restaurant?

Realizarea unui plan de afaceri, pentru cel putin un an, va va ajuta sa stabiliti elementele de care aveti nevoie pentru a incepe si a ajunge la pragul de rentabilitate. Achizitia sau inchirierea spatiilor va fi cheltuiala initiala care va necesita cea mai mare investitie. In cazul achizitionarii spatiilor, investitia va creste considerabil, in functie de zona si de dimensiunea acesteia. Daca alegeti sa inchiriati, chiria poate fi in jur de 3.000 de euro.

Este indicat, daca este posibil, sa cumparati localul. Dimpotriva, inchirierea pentru a nu ramane fara numerar pentru a face fata altor cheltuieli. Pe scurt, decizia va depinde de posibilitatile tale si de riscurile pe care esti dispus sa le asumi. Daca te hotarasti sa inchiriezi, evalueaza reformele pe care va trebui sa le realizezi (cere mai multe devizuri) si tine cont daca iti permite sa dezvolti ideea pe care ai avut-o in minte.

O alta cheltuiala importanta de facut este achizitionarea de utilaje. Veti avea nevoie de articole de tip industrial, precum camere frigorifice, aragaz, congelator, cuptor, electrocasnice de bucatarie, aparat de cafea, casa de marcat etc. Tot materialul, inclusiv mobilierul, poate costa intre 42.070 si 60.100 de euro, desi este mai ieftin daca este la mana a doua .

In planul de afaceri trebuie sa tineti cont de alte cheltuieli, precum cele de constituire si conducere, achizitie de mobilier, achizitionare de bunuri si stocuri, cheltuieli de personal si asigurari sociale, impozite si capitalul de lucru pe care trebuie sa il mentineti pana la inceperea obtinerii. sursa de venit. Prin urmare, trebuie sa adaugati cel putin 20% din aceste cheltuieli la investitia initiala pentru a acoperi evenimente neprevazute.

Nu te descuraja insa de suma platilor pe care va trebui sa le incepi. Aproximativ 36.000 de euro plus costul inchirierii spatiului poate fi suficient pentru a crea un restaurant fermecator cu aproximativ douazeci de locuri.

Calculati profitabilitatea. Odata determinate cheltuielile, va trebui sa estimati beneficiile pe care le veti obtine pentru a calcula daca afacerea va fi sau nu profitabila. Un restaurant este profitabil daca castiga de cel putin doua ori suma de bani investita in produsele necesare gatirii. Pentru a calcula proviziile necesare, trebuie sa determinati numarul de mese din incinta, turele de masa, daca veti oferi doar serviciu de restaurant sau si o cantina, numarul de ore in care afacerea va fi deschisa etc. Sa mergem pe parti:

Proviziile. In ospitalitate, aprovizionarea zilnica cu produse este esentiala, asa ca trebuie sa vezi ce se consuma in fiecare zi pentru a-l reface. Cu toate acestea, unele produse pot fi pastrate in stoc deoarece sunt neperisabile. Sa cumparati cel mai mare stoc posibil de anumite produse, precum bauturi alcoolice, atunci cand obtineti un pret interesant.

Locul, mesele si turele. Cel putin, localul trebuie sa aiba 50 sau 60 m2, desi spatiile mai mici au obtinut licenta. Dar pentru ca investitia initiala sa fie profitabila, aveti nevoie de cel putin cinci mese (pentru patru persoane fiecare) si le dubleati pentru pranz si cina.

Caracteristicile afacerii.

Deschiderea unui restaurant care ofera doar mese sau a unei afaceri mixte cantina-restaurant va depinde de publicul pe care il vizati, de locul si de zona in care se afla.

Expertii va sfatuiesc sa profitati la maximum de posibilitatile de afaceri si diversificarea serviciilor. Cu cat avem mai multe servicii si cu cat afacerea este deschisa mai multe, cu atat va fi mai usor sa acoperim cheltuielile fixe . Cu toate acestea, daca intentionati sa creati un restaurant de inalta clasa, nu este convenabil sa oferiti si gustari sau tapas. Nu exista reguli de aur pentru a reusi in aceasta afacere, totul depinde de ceea ce vrei sa oferi si cui ii oferi.

Meniul

Puteti stabili un pret care sa ridice marja meniului odata ce costurile de productie au fost scazute, dar fara a pierde din vedere concurenta pentru a nu pierde potentiali clienti. Este o greseala sa taxezi meniul cu unsprezece euro daca in zona depaseste rar sapte. Cea mai buna arma, mai ales la inceput, este raportul calitate-pret bun. Astfel, vei castiga faima in randul clientilor.

Contabilitatea

Daca nu ai cunostinte de contabilitate, cel mai bine este sa le incredintezi unui expert, agentie sau administrativ autonom; cheltuielile nu vor fi prea mari. Acest lucru este indicat mai ales daca restaurantul este constituit ca o firma, deoarece contabilitatea sa este mai complexa. Daca este condusa de un liber profesionist, va depinde daca se aplica regimului fiscal deviz direct sau regimului modulului, intrucat, in primul caz, care este mai complex, trebuie sa pastrati un cont de cheltuieli si venituri la zi, astfel incat sa nu acumuleze munca inainte de fiecare extras trimestrial. Contabilitatea pe module este mai simpla, este suficient sa ai facturile contabilizate la sfarsitul anului. Dar daca vrei sa faci singur contabilitatea, computerul tau ar trebui sa aiba o foaie de calcul si un program de facturare in euro.

Cum sa amenajezi o sala de sport?

Pentru a reusi in aceasta afacere, este esential sa alegeti bine locatia centrului, sa aveti profesionisti buni, sa aveti pregatire manageriala, sa faceti o analiza a sectorului si sa aveti consultanta tehnica necesara, potrivit Federatiei Nationale a Antreprenori de facilitati sportive (FNEID). Un alt model de afaceri este francizele , care vor consilia, nu doar pe aspecte organizatorice, ci si pe managementul intern al centrului, bazandu-se pe experienta anterioara si beneficiind de o imagine de brand globalizata. O alta posibilitate este de a avea serviciile unor consultanti de specialitate care se vor ocupa de realizarea studiilor sectoriale ale cererii si ofertei, cheie ale reusitei instalatiei.

Inainte de a infiinta un centru sportiv, este esential sa cunoastem unde se afla cele mai apropiate centre sportive publice, precum si politica de pret si servicii ale acestora. De asemenea, este mai mult decat convenabil sa va adresati primariilor si sa va consultati in planurile lor de urbanism daca urmeaza sa fie construite mai multe facilitati publice in acea zona in urmatorii cinci ani. De asemenea, este indicat sa mergem prin cartier pentru a depista dotarile private existente si a afla despre oferta lor, publicul si politica lor comerciala, pentru a ne putea diferentia de ele cu garantii mai mari.

Confruntati cu concurenta multinationalelor, expertii recomanda sa observam reactia pietei si sa fim dispusi sa ne schimbam daca este necesar, dar cu calm, si sa insistam asupra avantajelor noastre competitive. Intr-o piata libera, concurenta intre companii este constanta, dar atata timp cat ramane intr-un cadru deschis, cel cu cele mai multe aptitudini, capital sau capacitati este cel care castiga.

 Cum sa infiintezi o cafenea?

Daca nu va este frica sa concurati pe o piata consolidata si sa faceti acest lucru in fata unei concurente dure, amenajarea unui bar sau cafenea este totusi o alegere castigatoare. Exista un motiv pentru care Spania este tara cu cel mai mare numar de unitati, iar spaniolii, cei care consuma cel mai mult in afara casei.

Exista o cerere puternica, dar si o anumita saturatie a ofertei.

Cum sa reusesti in acest sector?

Proiectele noi fara diferentiere, originalitate si creativitate se consolideaza cu greu, mai ales in perioadele de incetinire . Pentru a face bine, trebuie sa fii atent la schimbarile si tendintele sociale.

De exemplu, s-a raspandit conceptul de mancare rapida si sanatoasa (mancare ocazionala), moda brunch-ului (mic dejun pranz, adica micul dejun si pranzul in acelasi timp), after-work (uniunea restaurantului si cocktail-barului in acelasi timp). loc), livrare la domiciliu, mancare la pachet si conexiune la internet Wi-Fi (chiar este subventionata).

De asemenea, este necesar sa inovam si in aspectele de imagine si atmosfera ale incintei, putin ingrijite pana acum, predominand un concept mai traditional. In conformitate cu aceasta tendinta, au aparut baruri de vin si tapas renovate sau tematice si, mai recent, medii de lounge care reflecta o cultura dedicata placerii, cu muzica soft si decor minimalist.

Confortul este la moda si s-au inmultit locuri cu atmosfera relaxata, precum Starbucks, unde te poti odihni, citi presa sau chat. Ceea ce nu se demodeaza niciodata este calitatea, ceea ce explica de ce unitatile traditionale sunt inca pline.

De ce?

In aceste cazuri, diferentierea este intotdeauna un succes. Importanta este si locatia, apropierea de piata potentiala si vizibilitatea. Si, desigur, serviciul.

De Citit
Related News