HomeDiverseCare sunt cele mai frecvente greseli SEO de evitat in 2024?

Care sunt cele mai frecvente greseli SEO de evitat in 2024?

In contemporaneitate, fiecare intreprindere isi extinde prezenta in mediul online. Antreprenorii pun pe primul plan construirea identitatii brandului lor in sfera virtuala, inainte chiar de a se gandi la modul in care isi vor comercializa produsele in lumea fizica.

SEO reprezinta una dintre cele mai eficiente strategii pentru a-ti face brandul vizibil pe piata online si pentru a construi o identitate digitala. Optimizarea pentru motoarele de cautare devine parte integranta a strategiei de marketing a fiecarei organizatii, avand in vedere ca ofera beneficii financiare si rezultate pe termen lung.

Daca sunteti in cautarea unui ghid cuprinzator si a unor informatii relevante despre optimizarea pentru motoarele de cautare, nu trebuie sa cautati prea departe. Pe https://advertoriale.pro/optimizare-seo/, veti gasi o sursa bogata de cunostinte privind optimizarea seo care abordeaza subiectul in profunzime.

SEO constituie o strategie puternica si relativ usor de implementat, insa stapanirea sa nu este la indemana oricui. Sunt disponibile numeroase resurse online pentru a-ti imbunatati strategia de oprimizare SEO. Totusi, in timp ce punem in practica aceste sfaturi si strategii, avem tendinta sa neglijam cativa factori mici, dar esentiali, care trebuie luati in considerare la fiecare etapa.

Cele mai frecvente greseli SEO de evitat in 2024

Neparticiparea la analiza motoarelor de cautare

Un instrument de analiza pentru motoarele de cautare este disponibil gratuit pentru a evalua rezultatele paginii tale pe un motor de cautare specific. Google reprezinta cel mai cunoscut motor de cautare, asadar Google Analytics este un instrument esential pentru monitorizarea performantelor site-ului tau online.

Totusi, exista si alti competitori ai Google, precum Bing, Yahoo si DuckDuckGo, care reprezinta alternative in domeniul cautarilor. Poti utiliza instrumentele lor de analiza pentru a determina modul in care te descurci pe aceste platforme.

De ce ar trebui sa utilizezi instrumentele proprii de analiza? Este mai benefic sa folosesti instrumentele oferite de aceste motoare de cautare, deoarece ele reprezinta resurse originale si nu sunt dezvoltate de terti. Aceasta asigura accesul la date relevante in legatura cu cautarile tale pe paginile de rezultate.

Alegerea instrumentelor adecvate de analiza te va ajuta sa-ti conturezi si reajustezi strategia SEO si sa te pozitionezi in pozitii superioare in cadrul industriei tale. In acest context, cunoasterea audientei tale joaca un rol crucial. De exemplu, daca iti doresti sa atragi mai multi utilizatori de pe Google, ar trebui sa explorezi beneficiile unei metode numite “scrape Google”, care permite colectarea de date din alte site-uri web. De asemenea, poti analiza strategiile competitorilor si tipurile de cuvinte cheie utilizate – aceasta abordare te va ajuta sa eviti suprautilizarea cuvintelor cheie si sa oferi o experienta mai satisfacatoare vizitatorilor tai.

Cu sprijinul instrumentelor de analiza, poti identifica paginile cu performante mai scazute si pe cele care se descurca bine in cadrul paginilor de rezultate ale site-ului tau. Aceste date te vor ajuta sa-ti planifici campania SEO si sa economisesti timp, evitand revizuirea paginilor care deja performeaza bine.

Continut de proasta calitate si duplicat

Continutul este regele in SEO. Este un fapt pe care fiecare profesionist SEO il stie si auzim acest lucru de nenumarate ori. Este adevarat pentru ca un site web se claseaza pentru cuvintele cheie utilizate in continut. 

O greseala comuna pe care o puteti vedea in cea mai mare parte care se intampla este aparitia continutului subtire pe paginile de produse si servicii ale site-ului web. Continutul construit poate imbunatati SEO site-ului dvs., precum si traficul de intrare. Continutul bun de pe o pagina ii ajuta pe vizitatori sa inteleaga ca vin la locul potrivit pentru intrebarile lor. 

La fel ca continutul subtire, uneori continutul pe care il publicati pe site-ul dvs. web ar fi putut fi publicat si pe alte site-uri web. Acest lucru duce la crearea de continut duplicat. 

Din cauza lipsei unei analize adecvate a continutului, problemele de continut duplicat trec uneori neobservate. De asemenea, atunci cand dezvoltatorii web posteaza continut pe site-ul web, acestia pot pierde efectul continutului duplicat asupra SEO a site-ului web.  

A avea continut subtire, razuit, duplicat si de valoare scazuta sunt greseli mari, dar frecvente, care pot duce la o penalizare de continut subtire din partea Google si pot impiedica drastic rezultatele SERP. 

Continut umplut cu cuvinte cheie

Umplerea cuvintelor cheie este o tehnica SEO cu palarie neagra folosita pentru a manipula clasarea SERP pentru o perioada scurta de timp, pana cand motoarele de cautare va prind si va dau o penalizare pentru asta. 

Dar uneori, atunci cand scrieti continut, s-ar putea sa nu va pese de regulile de cautare pe Google sau sa folositi cuvinte cheie mai mult decat este necesar, ceea ce face ca cuvantul cheie de continut sa fie umplut. Potrivit Google, un cuvant cheie nu trebuie folosit mai mult de 1% pana la 4%. 

Prin urmare, analizati intotdeauna continutul inainte de a-l publica pe site, astfel incat sa nu existe spam de cuvinte cheie in continut. 

De asemenea, retineti ca continutul ar trebui sa fie scris pentru a rezolva interogarile celor care cauta, mai degraba decat sa-l umpleti numai cu cuvinte cheie cu singurul scop de a avea o pozitie ridicata.

Metaetichete suboptimizate

Metaetichetele ajuta motoarele de cautare sa identifice ce tip de continut se afla pe pagina respectiva. Unele dintre etichetele meta importante sunt titlul meta, descrierea meta, eticheta de titlu meta si eticheta meta alt.

  • Meta titlu : Aceasta eticheta nu numai ca va ajuta sa va pozitionati mai sus, dar creste si rata de clic a site-ului. Daca nu optimizam eticheta tidal, atunci Google preia automat eticheta din continut. Adaugarea cuvantului cheie in eticheta de titlu si scrierea etichetei de titlu care ii determina pe cei care cauta sa faca clic pe el este ceea ce este un meta titlu optimizat.

  • Meta description:  metadescrierea este un scurt rezumat al continutului paginii web, cum ar fi eticheta de titlu. De asemenea, este important, deoarece ajuta la clasare si la cresterea ratei de clic.  

  • Etichete de antet meta:  etichetele de antet sunt, de asemenea, importante, deoarece spun motoarele de cautare despre diferitele parti ale continutului. Folosirea cuvintelor cheie in aceste titluri ofera mai multa pondere si va ajuta sa va clasificati pentru acelasi lucru. 

Exista sase etichete de antet, dar se observa ca H1 este cea mai importanta si mai puternica, iar H6 este cea mai putin importanta si slaba eticheta de antet. H1, H2 si H3 sunt cele mai recomandate etichete. 

O greseala comuna este pastrarea acestor etichete goale sau folosirea lor cu cuvinte cheie gresite. Este o greseala care trebuie evitata in campania ta SEO.

Nu se utilizeaza datele din Search Console

Similar cu Google Analytics, Google Search Console este un alt instrument gratuit pus la dispozitie de Google. Acest instrument va ofera date despre clicuri, pagini web cu cele mai bune performante, interogari pentru care site-ul dvs. este clasat mai sus si erori de pe site. De asemenea, va ofera date despre backlink-urile spam si performanta elementelor vitale web de baza. 

Folosirea tuturor acestor date va poate ajuta sa va optimizati site-ul si strategiile pentru campania SEO. Dar, dupa ce ai creat un cont de consola de cautare si l-ai adaugat pe site, este o greseala comuna sa-l ignori si sa-l folosesti doar pentru a cunoaste numarul de clicuri si afisari. Prin urmare, utilizati Google Search Control pentru a profita la maximum de campania dvs. SEO. 

Nu iti actualizezi continutul vechi

Toata lumea este constienta de faptul ca continutul este nucleul SEO. Fara continut, nu te poti clasa pe SERP. 

Odata ce site-ul dvs. este live si continutul este postat, acesta va ramane acelasi pentru totdeauna. Chiar si blogurile site-ului, odata publicate si restul, raman aceleasi.

Pe masura ce timpul trece si tendintele digitale se schimba, trebuie sa va actualizati continutul in consecinta. Atunci cand orice bot de motor de cautare vine pe site-ul dvs., acesta cauta continut nou pe site, astfel incat sa poata oferi cele mai recente rezultate celor care cauta. Neactualizarea continutului vechi este una dintre cele mai frecvente greseli SEO.

Nu iti actualizezi Sitemap-ul

Harta site-ului este un fisier care contine pagini de site intr-un singur loc. Ajuta robotii motoarelor de cautare sa gaseasca fiecare pagina, totul intr-un singur loc. 

Deci, atunci cand adaugati lucruri noi sau adaugati continut nou pe site, ar trebui sa actualizati harta site-ului dupa orice modificare a site-ului. Acest lucru ii ajuta sa se acceseze cu crawlere si sa se indexeze cu usurinta. 

A face site-ul dvs. vizibil este scopul major al unei afaceri si este posibil doar daca site-ul dvs. este optimizat pentru motoarele de cautare. Acest blog ti-a aratat cele mai frecvente greseli SEO pe care trebuie sa le eviti pentru ca site-ul tau sa se claseze mai bine pe motoarele de cautare. 

Chiar daca acestea nu sunt lista completa a greselilor SEO obisnuite, urmarirea acestor greseli va va ajuta sa va imbunatatiti prezenta in cautare. 

De Citit
Related News