HomeTImp liberCele mai uimitoare castele din Austria

Cele mai uimitoare castele din Austria

Desi alte tari detin o mare parte din gloria basmului, pentru calatorul indraznet, castelele din Austria ofera colectii de arta curioase, arhitectura ametitoare si secole de istorie.

Burg Hohenwerfen

Situata pe fundalul lantului stralucitor Tennengebirge, fortareata Burg Hohenwerfen a fost construita in secolul al XI-lea pentru a pazi valea si raul Salzach de dedesubt, dar aspectul sau actual dateaza din 1570. Punctele de atractie includ clopotnita din secolul al XVI-lea, care comanda departe- ajungand la privelisti asupra lui Werfen si a temnitelor care afiseaza neplacerile obisnuite. Taxa de intrare acopera si un spectacol spectaculos de soimarie pe teren, unde soimii in costum medieval elibereaza vulturi, bufnite, soimi si vulturi pentru a inconjura metereze.

Castelul Ambras

Innsbruck este Schloss Ambras. Arhiducele Ferdinand al II-lea a achizitionat castelul in 1564, anul in care a devenit domnitorul Tirolului, si l-a transformat dintr-o cetate intr-un palat. El a fost creierul din spatele Spanische Saal (Sala spaniola), o sala de banchet lunga de 43 de metri, cu un tavan incrustat din lemn si nobili tirolezi care privesc de pe pereti. Fanii macabrului se vor incanta in Camera de Arta si Curiozitati, impresionanta colectie de portrete a Arhiducelui de uriasi, pitici si – si mai curios – Vlad Tepes.

Festung Hohensalzburg

Ridicata ca o viziune deasupra Salzburgului, aceasta fortareata puternica veche de 900 de ani este una dintre cele mai mari si mai bine conservate din Europa. Este usor sa petreci o jumatate de zi cutreierand meterezele pentru vederi de anvergura asupra turnurilor orasului, Salzach si Alpii din jur. Cetatea este la o excursie abrupta de 15 minute de centru sau o plimbare rapida cu funicularul Festungsbahn de sticla (inclus in pretul biletului).

Burg Mauterndorf

Piesa centrala a satului Mauterndorf este Burgul medieval Mauterndorf. Dominand un afloriment stancos, acest castel din secolul al XIII-lea a fost construit de arhiepiscopii din Salzburg pe locul unui fort roman. Castelul gazduieste acum un muzeu regional si ofera fundalul diferitelor evenimente culturale. Se crede ca in Evul Mediu, drumul principal trecea direct prin curtea castelului si se extrageau taxe de drum de la utilizatorii drumului.

Schloss Landeck

Privirea ta este atrasa in sus catre turnurile si turnurile imbracate cu vita de vie ale Schloss Landeck din secolul al XIII-lea. Muzeul de la primul etaj prezinta totul, de la figurine celtice pana la masti Krampus sculptate manual. Castelul este deosebit de minunat de Craciun, cand nasterea mecanizata este in plina desfasurare. Pentru vederi de invidiat asupra Landeck si Alpii Lechtaler, urca pe scara ametitoare pana la turn.

Cea mai importanta atractie a Schloss Esterhazy

Eisenstadt este Schloss Esterhazy, un castel-palat urias, galben Schonbrunn, care domina Esterhazyplatz. Datand din secolul al XIV-lea, Schloss (castelul) a primit o schimbare in stil baroc, iar mai tarziu in stil neoclasic. Multe dintre cele 256 de camere sunt ocupate de guvernul provincial, dar 25 pot fi vizualizate in tururi.

Seeschloss Ort

Pe malul vestic, o rezervatie naturala frumoasa cunoscuta sub numele de Parcul Toscana formeaza un fundal pentru Seeschloss Ort. Se crede ca acest castel de pe malul lacului a fost construit pe ruinele unei cetati romane. Dateaza din 909 sau mai devreme (reconstruita in secolul al XVII-lea dupa un incendiu) si are o curte pitoreasca, o scara exterioara in stil gotic tarziu si sgraffite din 1578.

Schloss Hellbrunn

Construit in secolul al XVII-lea de episcopul Markus Sittikus, Schloss Hellbrunn este cunoscut in principal pentru fantanile sale ingenioase si figurile care functioneaza cu apa. Cand ghizii turistici le pornesc, asteptati-va sa va udati! Intrarea include un tur al palatului baroc. Alte parti ale gradinii (fara fantani) sunt deschise pe tot parcursul anului si sunt libere de vizitat.

Burg

La sud-est de Schlossberg se afla Burgul din secolul al XV-lea al orasului, care acum gazduieste birouri guvernamentale. In capatul indepartat al curtii, in stanga sub bolta, se afla o scara dubla ingenioasa (1499) – treptele diverg si converg in spirala.

Schloss Obermurau

Familia Liechtenstein a dominat candva regiunea si ei au construit Schloss Obermurau in 1250. Avand in vedere o schimbare de stil renascentist de catre familia Schwarzenberg in secolul al XVII-lea, astazi este adesea folosit ca locatie de film.

De Citit
Related News