HomeTImp liberCitate despre iertare care sa te ajute sa renunti la trecut

Citate despre iertare care sa te ajute sa renunti la trecut

„Este unul dintre cele mai mari daruri pe care ti le poti oferi, pentru a ierta.”

Ce iti vine in minte cand spui cuvintele „te iert”? Se simte ca un moment de vindecare sau pur si simplu simti ca este ceea ce trebuie facut? Cand spui „Te iert”, ceea ce spui cu adevarat este „Stiu ca ceea ce ai facut nu este in regula, dar recunosc ca esti mai mult decat atat. Nu vreau sa ne mai tinem captivi in acest lucru. Ma pot vindeca si nu am nevoie de nimic de la tine.'”

 „Iertarea inseamna renuntarea la speranta ca ceea ce s-ar fi putut, ar fi putut, ar fi trebuit sa se intample, de fapt… nu s-a intamplat. Este sa acceptam realitatea a ceea ce s-a intamplat si sa mergi mai departe.”

Te-ai saturat sa lasi furia din greselile trecute, despartirile dureroase, relatiile de familie toxice sau minciunile sa ocupe spatiu in inima si mintea ta? Exista o putere de vindecare extraordinara in a face pasii pentru a ierta pe cineva, sau chiar pe tine insuti.

 „Acest adevar a fost fundamental pentru a-mi permite sa-mi traiesc cea mai buna viata. A fost transformatoare. Trebuie sa intelegi ca ceea ce ar fi putut fi nu este ceea ce este”. Deci, indiferent de faza in care va aflati in aceasta calatorie a vindecarii si a merge mai departe, aceste citate despre iertare de la lideri precum Gandhi si Dr. Martin Luther King Jr. va pot inspira sa mergeti mai departe in loc sa retraiti trecutul.

1. „Trebuie sa dezvoltam si sa mentinem capacitatea de a ierta. Cel care este lipsit de puterea de a ierta este lipsit de puterea de a iubi”, a scris Martin Luther King Jr. in A Gift of Love.

2. „Niciodata sufletul uman nu pare atat de puternic ca atunci cand renunta la razbunare”, scria odata poetul.

3. „Este unul dintre cele mai mari daruri pe care ti le poti oferi, sa ierti. Iarta-i pe toti”.

4. „Adevarata iertare este atunci cand poti spune „Multumesc pentru aceasta experienta”.

5. Liderul miscarii nonviolente pentru independenta a Indiei a scris in 1931 : „Cei slabi nu pot ierta niciodata. Iertarea este atributul celor puternici”.

6. „A gresi este uman; a ierta, divin”, a scris poetul englez din secolul al XVIII-lea in An Essay on Criticism .

7. In romanul ei din 2013 The Storyteller , autoarea de succes a scris: „A ierta nu este ceva ce faci pentru altcineva. Este ceva ce faci pentru tine insuti. Se spune: „Nu esti suficient de important pentru a avea o stapanire pe mine. ‘ Se spune: „Nu poti sa ma prinzi in capcana in trecut. Sunt demn de un viitor”.

8. In versurile piesei sale „ Just the Two of Us ”, actorul, rapperul si starul Fresh Prince of Bel-Air scrie: „De-a lungul vietii, oamenii te vor innebuni, te vor lipsi de respect si te vor trata rau. Lasa-L pe Dumnezeu sa se ocupe de lucruri pe care le fac, pentru ca ura din inima ta te va mistui si pe tine”.

9. “Iertarea incet. Nu te invinovati ca esti lent. Va veni pacea”, a spus artistul si activistul pentru pace japonez american intr-un Tweet.

10. In romanul ei Evermore , Noel a scris: „Iertarea este vindecare… in special a te ierta pe tine insuti”.

11. „A ierta nu inseamna a ignora ceea ce s-a facut sau a pune o eticheta falsa pe un act rau. Inseamna, mai degraba, ca actul rau nu mai ramane ca o bariera in calea relatiei. Iertarea este un catalizator care creeaza atmosfera necesara unei proaspete. inceput si un nou inceput”, a spus Martin Luther King Jr..

12. „Nu poti ierta fara sa iubesti. Si nu ma refer la sentimentalism. Nu ma refer la mush. Adica sa ai suficient curaj pentru a te ridica si spune: „Iert. Am terminat cu asta”.

13. Fostul presedinte al Africii de Sud si laureat al Premiului Nobel pentru Pace a scris in autobiografia sa : „In timp ce am iesit pe usa catre poarta care ar duce la libertatea mea, am stiut ca daca nu imi las in urma amaraciunea si ura. , as fi inca in inchisoare.”

14. In melodia ei „Under the Water”, compozitoarea americana a cantat „Iertarea este acul care stie sa repare”.

15. „Hai sa eliberam aceasta gravitate a judecatii / Si sa zburam sus pe aripile iertarii”.

16.  „Nu uita niciodata cele mai importante noua cuvinte ale oricarei familii: te iubesc. Esti frumoasa. Te rog, iarta-ma”.

17. Regretatul poet american cunoscut pentru „Oprirea in padure intr-o seara cu zapada” a scris in poemul sau „The Star-splitter”, „Daca unul cate unul am numara oamenii / Pentru cel mai mic pacat, nu ne-ar lua mult timp / Pentru a ajunge astfel sa nu mai avem cu cine sa traim. / Caci a fi social inseamna a fi iertator.”

18. Gigi Hadid a postat: „Iubeste mai profund. Vorbeste mai dulce. Da iertare.” intr-o postare pe Twitter..

19. „Asculta, oamenii pot face lucruri de neiertat, dar trebuie sa-i dai drumul si sa spui: „Uite, toti suntem fiinte umane. Facem greseli.””, a spus Jennifer Aniston intr-un interviu.

20. Autorul John Green a scris: „Singura cale de iesire din labirintul suferintei este sa ierti” in cartea sa Looking for Alaska .

21. Intr-un interviu, actrita si regizoarea americana Christine Lakin a spus: „Cand cineva va greseste, nu il iertati pentru el, il iertati pentru tine”.

22. „Iertarea este conceputa pentru a te elibera. Cand spui „Te iert”, ceea ce spui cu adevarat este „Stiu ca ceea ce ai facut nu este in regula, dar recunosc ca esti mai mult decat atat. Nu stiu. vreau sa ne mai tina captivi in aceasta chestiune. Ma pot vindeca si nu am nevoie de nimic de la tine”.

De Citit
Related News