HomeTImp liber13 citate inspirationale care sa va ajute sa puneti capat relatiei toxice

13 citate inspirationale care sa va ajute sa puneti capat relatiei toxice

Incheierea unei relatii toxice poate fi dificila. Daca sentimentele au disparut si nu gasesti motivatia potrivita pentru a renunta, aceste citate iti vor oferi puterea de a te elibera de o astfel de negativitate.

„Uneori, pentru a te mentine impreuna, trebuie sa-ti permiti sa pleci chiar daca a-ti frange propria inima este ceea ce este nevoie pentru a respira.”

O relatie toxica adulmeca viata si bucuria din tine. Inainte de a-ti pierde respiratia, ia-ti concediu.

„Nu poti schimba o persoana care crede ca nu face nimic rau”

Chiar si un pacient trebuie sa se impace cu starea sa de sanatate pentru a beneficia de un plan de tratament. Deci o persoana toxica trebuie sa-si dea seama de greselile sale inainte de a putea face schimbari? Lucrul trist este ca nu o face niciodata. El crede ca are intotdeauna dreptate. Daca ramai intr-un mediu atat de toxic, tot ce vei recunoaste este fata ta in oglinda si nimic altceva.

“Lasa-le sa plece, ca sa poti creste”

Oamenii toxici iti impiedica cresterea emotionala si mentala. Nu iti vei atinge niciodata potentialul maxim in compania lor, fie ca este vorba de familie sau de prieteni. Ei te vor trage in jos in mod constant cu cuvintele si actiunile lor. Asa ca lasa-le sa plece. Simptomele de sevraj pe care le vei experimenta ar putea parea o experienta aproape de moarte, dar vei iesi rafinat.

„Nu poti schimba o persoana care crede ca nu face nimic rau”

Schimbarea, pentru cineva extrem de atasat de un individ toxic, va fi la fel de dificila. Dar a face o astfel de schimbare poate fi tot ce ai nevoie pentru a gasi partea din tine pierduta din cauza toxicitatii.

„Cel mai bun mod de a merge inainte este sa renunti la cei care te retin”

Oamenii toxici nu va vor permite niciodata sa progresati. Fara sa incerce, te tin intr-o stare emotionala care te lasa fara vointa de a incerca sa fii mai bun. Esti prea secatuit de pozitivitate pentru a creste. Singura cale de iesire este sa le lasi sa plece.

„Oamenii toxici te vor ucide incet. Iti vor ucide spiritul pozitiv si iti vor altera mintea si emotiile.”

Oamenii toxici te vor face sa te gandesti mai putin la tine decat este necesar sa crezi. In felul acesta, te stingi incet in ochii tai si treptat incepi sa-ti lipseasca substanta inaintea altora. Inainte sa-ti faca asta, separa-te de energia lor toxica.

„Cea mai dificila parte este sa nu te lasi, sa nu te simti vinovat pentru asta”

Cand relatia toxica este in familia ta, acest lucru poate fi deosebit de dificil. Cand renunti, simti ca ai tradat institutia familiei, dar a da drumul inseamna ingrijire de sine.

„Nu va da foc pentru a tine pe altcineva de cald”

O relatie toxica va cere sa va sacrificati de multe ori prietenii, visele si demnitatea. Daca le sacrifici, literalmente te dai foc. Te vei epuiza.

„Fa-ti inima sa accepte ceea ce mintea ta stie deja”

Mintea noastra stie adesea ce este corect, dar inimile noastre se tin de ceea ce putem trai, asa cum nu putem. Odata ce realizezi ca primesti mai mult rau decat bine, este timpul sa-ti faci inima sa accepte ceea ce mintea ta stie deja.

„Actiunile dovedesc cine este cineva; cuvintele demonstreaza doar cine vrea sa fie”

O persoana toxica va vorbi mult despre cine este, dar actiunile sale ii vor trada cuvintele. Daca dupa ce s-a straduit atat de mult sa-l ajute sa vada la ce trebuie sa lucreze si nu arata in mod constant nicio imbunatatire, acea versiune pe care o vezi este cine sunt ei si ar trebui sa pleci. Incercarea de a ramane pentru a le schimba ar putea fi cea mai mare greseala a ta.

„Nu deschideti usile oamenilor toxici sub pretextul de a cauta inchidere”

Odata ce ai dat drumul, nu te uita inapoi. Cautarea inchiderii este doar o scuza pentru a te intoarce in acel mediu toxic de care a fost nevoie atat de mult pentru a pleca.

„Este mai bine sa incepi ceva nou decat sa te inchizi in speranta imposibilului”

Oamenii toxici nu se vor schimba decat daca vad motive pentru asta. Lucrul trist continua sa fie ca nu o fac niciodata. Asa ca nu te intemnita sperand la imposibil.

„Uneori trebuie sa renunti la oameni nu pentru ca nu-ti pasa, ci pentru ca ei nu-ti pasa”

Nu te simti vinovat ca ai lasat drumul. Nu a fost vina ta.

De Citit
Related News