HomeDiverseMai bine singur decat in ​​compania nepotrivita

Mai bine singur decat in ​​compania nepotrivita

Daca acea companie iti aduce mai multe necazuri si griji decat bucurii, poate ca ar trebui sa iei in considerare posibilitatea de a te indeparta. Pentru ca uneori este mai bine sa fii singur decat in ​​companie nepotrivita.

Cu siguranta esti familiarizat cu zicala  mai bine singur decat in ​​companie proasta. Si nu exista o decizie mai buna decat sa alegi singuratatea, decat sa fii in contact cu oameni toxici.

Uneori, ne este foarte greu sa scapam de situatii, relatii si indivizi care fac din viata noastra un adevarat martiriu. De ce ramanem cu ei? Raspunsul este simplu: de frica.

Mai bine singur decat in ​​companie proasta intr-o viata plina de amaraciune

Uneori este mai bine sa fim singuri decat sa permitem vietii noastre sa devina o viata plina de tristete si amaraciune. O vom intelege mai bine cu cateva exemple.

Sa ne imaginam ca Cristina, o femeie de 32 de ani, este de 5 ani alaturi de actuala ei partenera. Cu toate acestea, de ceva vreme relatia nu mai este aceeasi. Acum, Cristina are de-a face cu argumente care apar aproape zilnic.

Nu este fericit si nu mai simte acelasi lucru pentru partenerul sau. Dar are o mare teama de a ruina o relatie care a durat atat de mult. De asemenea, ce ar spune parintii lui?

Cristina s-a concentrat atat de mult pe partenerul ei, incat aproape ca nu are prieteni pe care sa se sprijine, asa ca situatia este complicata. Acest lucru se intampla in multe relatii. Cu toate acestea, are de luat doar doua decizii.

Una dintre ele este sa continui cu dinamica obisnuita, sa continui sa fii nefericit si sa te tii. Un altul este sa rupeti relatia voastra, in ciuda tuturor temerilor care o inconjoara. Acesta din urma va va garanta o noua cale de urmat, probabil una mult mai buna.

Chiar daca ramai singur si ai sentimentul de neputinta, s-ar putea sa fii mai calm , mai senin si mult mai fericit.

A ne inconjura de oameni doar pentru a evita singuratatea nu ne aduce nimic bun

Exista relatii toxice pe care le avem cu alti indivizi care nu trebuie neaparat sa fie oameni rai. Cu toate acestea, relatia pe care o stabilim cu ei nu este sanatoasa. Poate fi implicata manipulare, minciuni, invidie sau chiar abuz.

Important este sa ne intrebam, ce castigam daca ne aflam acolo, permitand aceasta situatie? Este clar ca nu suntem bine, ca suntem in companie proasta. Problema este ca ne este frica si asta ne impiedica sa luam o decizie si sa plecam.

Dupa cum vedem,  frica ne insoteste intotdeauna in aceste situatii si, uneori, aceasta frica este sporita de frica insuflata in noi de cei din jurul nostru.

Uneori se stabilesc relatii toxice cu prietenii, familia sau partenerul. Importanta pe care le acordam va determina si dificultatea de a iesi dintr-o imprejurare ca aceasta.

Importanta de a nu te teme de singuratate

A fi mai bine singur nu este o optiune pentru multi. Ei bine, inca de mici ne insufla ca daca nu avem prieteni sau partener suntem literalmente „esecuri”. Singuratatea nu este de obicei bine vazuta, pentru ca nu este apreciata sau inteleasa in multe cazuri. Este considerat din punct de vedere superficial.

Din acest motiv, ne este foarte greu sa renuntam la anumite tipuri de relatii, chiar daca ne ranesc intr-un fel sau altul. De ce le permitem sa ne manipuleze? De ce suportam umilinta si maltratarea pe care ni le dedica altii pana cand suntem epuizati?

Sa ne gandim daca ne dorim neaparat sa ne petrecem restul zilelor asa, impasibile, fara sa luam o decizie care sa ne avantajeze din cauza acelei frici pe care ne-au insuflat-o sa fim singuri si care nici macar nu este a noastra.

Da, asa cum ai citit. Frica de singuratate este o frica invatata . Pentru ca daca cineva apropiat ar trai o situatie asemanatoare cu a ta, sigur i-ai spune sa plece, sa scape. Ai fi clar ce ar trebui facut. Acum, cand cineva o experimenteaza direct, problema se schimba foarte mult.

Cu toate acestea, este mult mai inteligent sa alegem sa fim fericiti decat sa traim amar si inconjurat de oameni care, in loc sa adauge, sa scada sau pur si simplu nu ne ajuta sa ne simtim bine frecvent.

Putem alege, asa ca hai sa o facem corect. Pentru ca fericirea noastra conteaza si nu avem timp de pierdut cu tristete, momente proaste si oameni care ne fac sa ne simtim rau. Mai bine singur decat in ​​companie proasta.

De Citit
Related News