HomeDiverseCompatibilitatea zodiei Pesti cu zodia Capricorn

Compatibilitatea zodiei Pesti cu zodia Capricorn

Pestii sunt un semn caruia ii place sa fie indragostiti si care isi traieste intens romantele. Nativul acestei zodii are o capacitate neobisnuita de livrare, dezvoltand o conexiune fizica si emotionala profunda cu partenerul sau. Cu toate acestea, nu toate zodiile cauta o conexiune atat de puternica sau chiar se pot potrivi unei relatii atat de solicitante la nivel emotional.

Semnele cele mai compatibile cu Pestii sunt celelalte doua semne ale Elementului Apa, si anume Racul si Scorpionul – ambele au capacitatea de a-ti calma spiritul agitat. Relatia Pesti cu Fecioara, semnul sau opus, este si ea fericita, la fel ca si Capricornul. Relatia Pestilor cu Leul si Varsatorul poate fi mai dificila. Aceste semne au putine in comun cu Pestii si nu exista multe care sa le poata lega. Pestii pot avea si o relatie dificila cu Gemenii, dar in acest caz, ceea ce ii desparte sunt asemanarile si nu atat diferentele.

Pesti – 20 februarie – 20 martie

Calitate : Temperament rece si umed 

Element flegmatic : Apa

Semn opus : Fecioara

Mod : Mutabil

Afinitate majora : Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti

Polaritate : Feminin (sau Yin)

Afinitate minora : Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator, Varsator

Capricorn – 22 decembrie – 20 ianuarie

Calitate : Temperament rece si uscat

Element melancolic : Pamant

Semn opus : Rac

Mod : Cardinal

Afinitate majora : Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti

Polaritate : Feminin (sau Yin)

Afinitate minora : Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator, Varsator

Conform Astrologiei, semnele zodiacului care au aceeasi incarcatura energetica, Elementul Primordial (Foc, Pamant, Aer, Apa), se energizeaza reciproc, in timp ce semnele diferitelor Elemente pot avea dificultati mai mari in relationarea intre ele. Focul urmeaza motto-ul „este mai bine sa calatoresti cu speranta decat sa ajungi”; Pamantul prefera „sosirea”; Aerul functioneaza „in functie de intelect si logica”; Apa urmareste „fluxul si refluxul valului de sentimente”. Impreuna, cele patru Elemente reprezinta contrarii dar si complementaritatea arhetipurilor astrologice.

Compatibilitatea dintre Pesti si Capricorn

Pestii , un semn de apa, sunt guvernati de Neptun, planeta absentei granitelor, a lumii sentimentelor, a evadarii, a eliberarii odata cu valul. Capricornul este un semn de Pamant, condus de Saturn, care nu se bazeaza pe noroc, ci pe munca asidua si puterea persistentei.

Pestii si Capricornul se misca in universuri diferite, cel al emotiilor si cel al pragmatismului auster . Cu toate acestea, aceasta pereche este capabila sa se inteleaga, chiar daca vorbesc o limba total diferita. Capricornul percepe fragilitatea emotionala a Pestilor si este preocupat de sensibilitatea lor, dezvoltand un instinct de protectie si impulsul de a-l sustine si proteja. Pestii apreciaza aceasta grija, pe care o intelege ca afectiune, in ciuda manierului auster al lui Capricorn.

Capricornul, ca semn de Pamant, este prea atasat de planul material pentru a intelege pe deplin lumea fantastica a Pestilor, desi isi gaseste o oarecare liniste sufleteasca atunci cand se relaxeaza si se lasa ghidat de visele partenerului . Cu toate acestea, Pestii, cu intuitia sa, stiu sa castige inima singura si rezervata a Capricornului. Pestii sunt plini de tact, dulci si generosi si reusesc sa trezeasca latura romantica a Capricornului, cu farmecul si delicatetea lui naturala.

Uneori, este posibil ca aceasta pereche sa-i fie greu sa suporte ocazional dispozitie proasta. Raceala nativului Capricorn il face sa nu-si inteleaga partenerul Pesti in orice moment . Personalitatea sa sensibila emotional nu ii permite sa aprecieze insistenta Capricornului de a obtine rezultate practice, adica de a ignora impactul emotional pe care actiunile sale il pot avea asupra celorlalti.

Latura fizica si senzuala a relatiei sexuale este foarte importanta intr-o relatie cu Pesti si Capricorn . Cu toate acestea, sentimentalismul excesiv al Pestilor poate sa nu gaseasca un ecou in prozaicul Capricorn. Rigiditatea si raceala acestui lucru pot afecta susceptibilitatea Pestilor. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, Capricornul trebuie sa fie atent la modul in care se exprima si cum spune ceea ce gandeste.

Pestii sunt raniti de violenta verbala si, odata rostite cuvintele, chiar daca nu sunt simtite cu adevarat, nu mai exista intoarcere . Pestii, dezamagiti si jigniti, se pot retrage in lumea sa de vis, unde se simte in siguranta si fericiti. Pentru Capricorn, va deveni din ce in ce mai dificil sa ajunga in inima Pestilor.

Ca si in cazul tuturor celorlalte combinatii Zodiac, cele mai sanatoase relatii necesita efort din partea ambilor parteneri, deoarece lucreaza impreuna pentru a se intelege si a se adapta unul la celalalt. Pamantul (Capricorn) contine si limiteaza rauri si oceane.

Daca Capricornul face un efort sa inteleaga starile emotionale si capriciile Apei (Pesti), iar Apa (Pestilor) admite ca uneori sentimentele altor oameni trebuie sacrificate de dragul progresului, rezultatul dintre Pesti si Capricorn poate fi unul armonios. uniune.

Cum se raporteaza semnele de apa si de pamant unul cu celalalt

Aceasta este o combinatie foarte senzuala, iar acestea doua creeaza o relatie de durata sau o mare mizerie. Ambii nativi sunt prea calzi pentru a lupta.

Combinatia dintre apa si pamant are ca rezultat, in general, o relatie de complementaritate si armonie. Totusi, ca orice alt amestec de personalitati, aceasta relatie poarta si samanta ei de dizarmonie: Pamantul, de natura pragmatica si realista, are dificultati in a face fata leaganelor emotionale ale Apei. Adaugand la acest fapt, Apa nu poate raspunde deschis si direct la intrebarile Terrei si simte ca Pamantul nu raspunde la starile lor mentale mai subtile. 

Totusi, in ciuda acestor diferente structurale, aceste elemente fac o pereche buna. Apa si Pamantul este o relatie care reflecta, de ambele parti, un sentiment profund de securitate si stabilitate. Dragostea de apa consta in compasiune, capacitatea de a cultiva relatia si raspunsul instinctiv la nevoile emotionale ale celuilalt, care nu se deosebeste de iubirea protectoare a Pamantului.

Pentru ca o relatie intre aceste doua Elemente sa functioneze, trebuie sa existe un efort de ambele parti de adaptare: Apa poate face Pamantul sa vada viata intr-un mod diferit, intr-un mod nu atat de simplu si liniar; iar Pamantul poate ajuta Apa sa fie mai realista.

Elementul Apa si Personalitatea Astrala

Cea mai evidenta caracteristica a elementului de apa este sensibilitatea. Spre deosebire de semnele Elementului Foc, care reprezinta activitate si credinta in „munti in miscare”, semnele Elementului Apa reprezinta emotii, senzatii, perceptie. Empatia, intuitia, fantezia, visele, afectiunile, sentimentele sunt campul de actiune prin excelenta al acestei personalitati.

Semnele de apa sunt ca niste bureti. Cand este introdus intr-un mediu pozitiv, unde totul este in regula, persoana este bine si se simte echilibrata emotional. Daca, pe de alta parte, traiesti intr-un mediu toxic, incarcat cu energii negative, te simti prost si pesimist.

Element rece si umed, este o personalitate care se modeleaza cu usurinta pe opiniile oamenilor si caracteristicile mediului. Aduna diverse influente, dar este incapabil sa le organizeze si sa le dea coerenta. Este un intreg format din mai multe parti libere care nu se pot conecta intre ele.

Elementul Pamant si Personalitatea Astrala

Personalitatea Elementului Pamant este rabdatoare si perseverenta si are o relatie foarte particulara cu timpul. Spre deosebire de Elementul Foc, Pamantul trebuie sa se aseze, sa prinda radacini, bazandu-se pe aceasta dezvoltarea tuturor aspectelor vietii sale. 

Temperamentul acestui Element este Melancolic, fiind putin exuberant in exprimare, dar foarte concret in actiunile sale. Accentul sau de atentie este realitatea obiectiva, ceea ce ii confera multa soliditate si siguranta. Ai tendinta de a te descurca mai bine cu faptele decat cu ideile. In general, este plin de resurse si un bun investigator.

Din punct de vedere emotional, nu este foarte demonstrativ si, ca si coleric, este rigid in sensibilitate. Cu toate acestea, calitatea Frig te face destul de susceptibil, tinzand spre tristete, pesimism si, atunci cand este dezechilibrat emotional, spre depresie.

Compatibilitatea semnelor zodiacale in astrologie

Afinitatile in relatii se manifesta in cele mai variate moduri, iar Astrologia poate oferi cateva indicii despre modul in care semnele interactioneaza intre ele. Astrologia ne spune ca cele mai mari compatibilitati apar atunci cand doi oameni apartin aceluiasi element astrologic, intrucat impartasesc aceeasi viziune asupra realitatii si au un mod similar de a fi si de a fi.

La fel, atractia dintre doua semne opuse poate fi instantanee, iar relatia tinde sa fie armonioasa. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca nu exista afinitati intre persoanele apartinand unor semne ale diferitelor elemente. Acolo unde exista dragoste, afectiune si intelegere, viata se intampla. Modul in care evolueaza relatia depinde de multi factori, profilurile astrologice fiind doar unul dintre acestia.

De Citit
Related News