HomeAfaceriAcestea sunt greselile cele mai intalnite intr-un CV

Acestea sunt greselile cele mai intalnite intr-un CV

Exista mai multe greseli frecvente in CV care va pot distruge sansele de a obtine un loc de munca, potrivit expertilor in resurse umane.

In sarcina grea de cautare a unui loc de munca cu succes, CV-ul este un element cheie care face diferenta intre a fi exclus sau a fi inclus in procesul de selectie. Este primul pas pentru a ajunge sa obtii jobul dorit, deoarece te va conduce sa fii chemat la un interviu.

Din acest motiv, este extrem de important sa nu faci greseli mari care sa te excluda automat din procesul de selectie si sa te impiedice sa fii unul dintre candidatii selectati. Asa ca curriculum vitae (CV) trebuie conceput si pregatit cu mare atentie pentru a se remarca printre ceilalti candidati. Trebuie sa reusiti sa transmiteti cea mai buna imagine posibila a profilului dvs. de munca printr-un document care va evidentiaza realizarile, abilitatile si istoricul profesional.

In plus, aceasta decizie este o chestiune de cateva secunde. Potrivit unui studiu recent al platformei de angajare Ladders, membrii resurselor umane petrec 6 secunde citind CV-ul candidatilor. Ulterior, si daca timpul va permite, veti reciti cu mai multa atentie CV-urile cu o medie de 20 de secunde pentru fiecare.

Zeci de aceste documente ajung zilnic in mainile unui expert in resurse umane, asa ca o greseala de forma sau de continut va poate face sa va pierdeti instantaneu credibilitatea. Imaginea pe care o transmiti in primul interviu este cheia, dar pentru a ajunge acolo inainte trebuie sa trimiti un CV care sa fie scrisoarea ta de angajare si acesta trebuie sa fie impecabil pentru a transmite cea mai buna imagine posibila.

O perfectiune care adesea nu este atinsa, deoarece candidatii fac adesea greseli recurente, cum ar fi ortografie gresita, un format nepotrivit sau o extensie prea lunga. Laszlo Bock, fost vicepresedinte senior al operatiunilor umane la Google si actual CEO si co-fondator al Humu, a analizat peste 20.000 de CV-uri in cei 15 ani petrecuti in compania de tehnologie si a dezvaluit cele 5 greseli pe care le-a vazut cele mai repetate in CV-urile candidatilor.

Mai jos va prezentam cele mai frecvente erori.

Greseli de ortografie

Modul de a scrie spune multe despre o persoana. Gasirea erorilor de ortografie poate fi asociata cu o cultura scazuta sau cu deficit de concentrare. Este mai bine sa petreci cateva minute pentru a verifica daca nu ai gresit, ai repetat prea mult un cuvant sau ai scris fraze incoerente inainte de a incheia cu elaborarea curriculum-ului. De la Infojobs ei cred ca „o greseala de ortografie te poate anula dintr-un proces de selectie”.

Include minciuni

Includerea minciunilor in CV nu presupune nimic bun. Daca esti descoperit, vei fi automat exclus pentru postul  si daca scapi minciuna, va trebui sa demonstrezi zi de zi ca ai abilitatile pe care le pretindeti. Sunt unele date care se coroboreaza cu usurinta si nu stii niciodata cat de departe poate ajunge reteaua angajatorului.

“A pune o minciuna pe un CV nu merita. Toata lumea, chiar si directorii executivi, este concediata pentru asta”, spune Block.

Adaugati date sensibile sau compromitatoare

Trebuie sa fiti atenti la informatiile pe care le includeti in CV. Este posibil ca datele pe care le dezvaluiti de la ultima dvs. companie sa fie confidentiale sau ca furnizati datele de contact ale unei terte parti care ar trebui sa fie private.

In plus, in era actuala a retelelor de socializare, trebuie sa te gandesti daca chiar merita sa-ti incluzi profilul dintr-o anumita retea de socializare, deoarece poti transmite o imagine care nu este in concordanta cu tipul de job pentru care aplici.

Cazuri de concedieri au fost vazute pentru comentarii pe retelele sociale despre probleme sensibile.

De Citit
Related News