HomeDivertismentHarry Potter si Ordinul Phoenix: 5 diferente intre film si carte

Harry Potter si Ordinul Phoenix: 5 diferente intre film si carte

Ar fi dificil pentru Warner Bros sa aiba grija de fiecare mic detaliu al filmului Harry Potter si Ordinul Phoenix, care a fost lansat in vara lui 2007. Cu 766 de pagini, cartea lui JK Rowling este, fara indoiala, cel mai bun roman din franciza. Mult mai lung decat Goblet of Fire, Half-Blood Prince si Deathly Hallows. Deci, fireste, nu toate detaliile aveau sa faca filmul. Sunt multe lucruri care au fost uitate.

5. Percy Weasley

El nu este un personaj principal, dar Percy Weasley este implicat in primele trei filme Harry potter . Apoi merge sa lucreze la Ministerul Magiei, dar asta este tot ce pot vedea spectatorii.

In carti , se stabileste ca Percy a intors spatele familiei sale dupa decizia sa de a accepta cuvantul lui Harry la intoarcerea lui Lord Voldemort. Acest lucru o provoaca pe doamna Weasley, in special. Restul familiei este furios pe el, iar aparitia lui Percy de a-l opri pe Albus Dumbledore mai tarziu in film ar fi avut mult mai mult sens.

4. Quidditch

Quidditch-ul este esential pentru primele doua filme Harry Potter . Cu toate acestea, rolul sau este mult redus in Prisoner of Azkaban. In timp ce revenirea Turneului Trei Vrajitori in Pocalul de Foc inseamna ca este in asteptare pentru inca un an.

Cu toate acestea, daca Quidditch se intoarce la Hogwarts pentru Harry Potter 5 , nu ajunge in versiunea de film. Aceasta inseamna ca nu avem sansa de a vedea cantarile „Weasley este regele nostru”. Vazandu-i pe Harry, Fred si George interzisi din sport dupa o confruntare cu Draco Malfoy. Si uita-te la Ginny Weasley conducand Gryffindor la gloria Quidditch. In opinia noastra, aceasta a fost o oportunitate uriasa ratata.

3. Despartirea lui Harry si Cho

In film, Harry Potter si Cho Chang impart un sarut sub un vasc in camera cerintelor. Cu toate acestea, mai tarziu ei merg pe drumuri separate dupa ce Cho denunta armata lui Dumbledore lui Dolores Umbridge in timp ce se afla sub influenta Veritaserum, potiunea adevarului.

Dar, in carte, lucrurile stau altfel. Prietena lui Cho, Marietta, este echilibrul, iar Harry si Cho se despart mai tarziu dupa o intalnire dezastruoasa in care Harry nu isi poate ascunde frustrarile din cauza durerii lui Cedric Diggory. Putin insensibil, dar i-a eliberat calea lui Harry sa se inteleaga cu Ginny. Pentru a nu varsa lacrimi pentru aceasta poveste de dragoste.

2. Amintirile lui Snape

Severus Snape incepe sa-i dea lui Harry lectii de ocluzie pentru a-l ajuta pe baiat in lupta sa mentala cu Lordul Voldemort. Dar lucrurile nu merg niciodata bine, iar lectiile se termina cand Harry da peste Pensieve a lui Snape, uitandu-se la o veche amintire care implica profesorul sau.

Filmul Harry Potter si Ordinul Phoenix este scurt si il prezinta pe Snape hartuit si spanzurat de James Potter, Sirius Black, Remus Lupin si Peter Pettigrew. Totusi, in cartea 5 din Harry Potter exista mult mai multe detalii. Este prima data cand ii vedem pe Snape si Lily Potter interactionand. Studentul Slytherin si-a numit prietenul „Sange nemuritor”. Deoarece dragostea lor joaca un rol cheie mai tarziu in franciza, ar fi trebuit sa fie inclusa in carte.

1. Detalii despre profetie

Spre sfarsitul filmului Harry Potter 5 , dupa ce Harry si prietenii sai au respins incercarile lordului Voldemort si a Devoratorilor sai de a obtine profetia de la Departamentul Misterelor. Harry este informat de Albus Dumbledore ca da, nici el, nici Lordul Intunecat nu pot trai pana ce celalalt supravietuieste.

Dar multe detalii sunt lasate deoparte si conversatia este intrerupta. Nu exista nicio referire la Sybille Trelawney care a creat profetia. Nici vreo mentiune despre Severus Snape care a auzit-o. Ar fi facut personajul lui Trelawney putin mai definitoriu. Si ar fi deschis calea pentru marea intorsatura a lui Snape de la sfarsitul Deathly Hallows Part 2. Din nou, in ochii nostri, aceasta este o oportunitate uriasa ratata.

De Citit
Related News