HomeDivertismentViata personala, cariera si averea neta a lui John Cena

Viata personala, cariera si averea neta a lui John Cena

John Cena este un luptator profesionist, culturist, rapper si actor american, care are o avere neta de 80 de milioane de dolari. John Cena a devenit pentru prima data celebru ca luptator profesionist WWE. De atunci, a trecut la un actor de top si prezentator de televiziune. El este, de asemenea, gazda actuala a filmului Are You Smarter Than a Fifth Grader?  si a jucat intr-o serie de filme si seriale de televiziune.

Tinerete

John Felix Anthony Cena Jr. s-a nascut pe 23 aprilie 1977, in West Newbury, Massachusetts. Cena este unul dintre cei cinci baieti (Stephen, John, Dan, Matt si Sean) ai lui John si Carol Cena. A absolvit liceul de la scoala de pregatire privata Cushing Academy si s-a inscris la Springfield College din Massachusetts, unde a fost in echipa de fotbal. A absolvit facultatea in 1998 cu o diploma in fiziologia exercitiului. Cena si-a urmat o cariera in culturism si a lucrat ca sofer de limuzina pentru a-si face rostul.

Cariera

In 1999, Cena s-a inscris la academia Ultimate Pro-Wrestling (UPW) a lui Rick Bassman, din California. A fost campion UPW la categoria grea in aprilie 2000. Cena si-a facut debutul WWF in octombrie 2000 intr-un meci SmackDown pe care l-a pierdut. WWF i-a mai oferit Cenei o sansa la o inregistrare SmackDown in ianuarie 2001, de data aceasta Cena a castigat si a semnat un contract de dezvoltare cu WWF. Cena a fost repartizat la divizia Ohio Valley Wrestling a WWF. In 2001, Cena a incercat de patru ori pentru lista principala WWF. Acest lucru a continuat pana in 2002. El a devenit un favorit al fanilor pentru rapurile si vorburile sale de gunoi. In 2004, Cena a castigat Campionatul WWE. In urmatorii 10 ani, Cena a devenit chipul WWE. In momentul in care scriu acest articol, Cena a inchis evenimentul de franciza WWE WrestleMania de cinci ori. Este de 16 ori campion mondial, de cinci ori campion al SUA,

Cena a fost numit cel mai mare wrestler profesionist al tuturor timpurilor de colegii Kurt Angle si John „Bradshaw” Layfield, precum si de personalitatea veterana a industriei Paul Heyman.

 Cariera in actorie

John a inceput sa urmeze o cariera de actor aproape imediat dupa ce a semnat cu WWE. In 2000 a aparut in filmul „Ready to Rumble”. In 2006, a jucat in „The Marine ”, care a incasat 30 de milioane de dolari cu un buget de 15 milioane de dolari. El a continuat sa apara in filme in urmatorul deceniu. Pana in 2018, el a devenit un star de box office. Alte filme notabile includ „Trainwreck” din 2015, „Daddy’s Home 2” din 2017, „Blockers” din 2018 si „Playing with Fire” din 2019. In 2020, a dat vocea ursului polar Yoshi in „Dolittle”.

Viata personala

John a fost casatorit cu Elizabeth Huberdeau din 2009 pana in 2012. Mai tarziu in acelasi an, a inceput sa se intalneasca cu colegul star WWE Nikki Bella. A cerut-o in casatorie pe Nikki la WrestleMania 33 in 2017. Din pacate, relatia lor s-a incheiat un an mai tarziu, cu o luna inainte de nunta lor programata.

Cena a spus de nenumarate ori ca nu vrea sa aiba copii pentru ca nu vrea sa fie un parinte absent in timp ce este concentrat pe cariera si a suferit o vasectomie.

John Cena colectioneaza masini rare si personalizate. El detine peste 20 de masini — totul, de la un Oldsmobile Cutlass Rallye 350 de epoca pana la un Rolls Royce Phantom din 2006.

Cena a indeplinit peste 500 de urari pentru copiii cu boli care pun viata in pericol prin Fundatia Make-A-Wish, cele mai multe din istoria Make-A-Wish.

De la sfarsitul anului 2011 pana la WrestleMania XXVIII, Cena a purtat un tricou negru „Rise Above Hate” care promova campania anti-bullying „Be a Star” a WWE. In septembrie si octombrie 2012, Cena a purtat roz si negru cu expresia „Rise Above Cancer” in parteneriat cu Susan G. Komen for the Cure, ca parte a lunii de constientizare a cancerului de san.

In noiembrie 2016, Cena a aparut intr-un anunt de serviciu public, „We Are America”, ca parte a campaniei „Love Has No Labels”.

Imobiliare

John locuieste in comunitatea privata, inchisa, a Rezervatiei Naturii din Land O’ Lakes, Florida, la aproximativ 20 de mile nord de Tampa. El a platit 525.000 de dolari pentru casa de 3.704 de metri patrati in ianuarie 2005. Casa a suferit mai multe renovari de cand a cumparat-o.

Cena detine si o casa in zona Mission Hills din San Diego. Casa in stil colonial are o piscina infinita, o cada cu hidromasaj, o zona completa de bucatarie in aer liber si un semineu in interiorul unui foisor cu locuri confortabile in aer liber in curtea din spate.

De Citit
Related News