HomeDiverse8 lucruri care ii fac pe oamenii extrem de sensibili diferiti

8 lucruri care ii fac pe oamenii extrem de sensibili diferiti

In domeniul psihologiei, se estimeaza ca 20% din populatie se incadreaza in ceea ce se numeste oameni extrem de sensibili, oameni cu o mare dezvoltare senzoriala care ii face unici. Au o perceptie mult mai mare decat de obicei, sunt constienti de lucruri foarte subtile din mediul lor, sunt oameni creativi, empatici, cu o mare capacitate de ascultare. Desigur, atunci cand absorb prea multe informatii, pot deveni saturati si se imbolnavesc usor.

Descoperiti cum sunt oamenii sensibili si trasaturile care ii fac unici.

Caracteristicile persoanelor extrem de sensibile

O persoana extrem de sensibila se caracterizeaza prin faptul ca are o sensibilitate extrema si percepe stimulii lumii cu o intensitate mai mare. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest mod de a fi, continuati sa cititi, am adunat trasaturile care ii fac pe oamenii extrem de sensibili exceptionali si diferiti :

1. Le este greu sa ia decizii…

De la cea mai simpla decizie (ce camasa sa poarte astazi) pana la cele mai complexe, cum ar fi deciziile vitale, persoanelor extrem de sensibile le este greu sa ia propriile decizii. Au nevoie de mai mult timp decat restul pentru asta, pretuiesc argumentele pro si contra si pana la urma ei decid asupra unei variante sau alta. Desigur, atunci cand vor lua o decizie similara in viitor, vor repeta aceeasi alegere daca le-a functionat.

2 … si sufera mai mult daca iau o decizie gresita

Dar daca nu iau decizia corecta, vor simti o serie de emotii negative asociate cu acea experienta si se vor simti mult mai dezamagiti decat restul oamenilor . Motivul este foarte simplu, prin cresterea senzatiilor traite de restul societatii, reactivitatea emotionala a acestora este mai mare si maresc aceeasi senzatie neplacuta sau trista pe care o poti experimenta atunci cand faci greseli atunci cand iei decizii.

3. Ei lucreaza bine in echipa

Un alt lucru care ii face pe oamenii extrem de sensibili sa fie diferiti este ca sunt buni jucatori de echipa. Sunt oameni care sunt foarte capabili sa lucreze in echipa , deoarece se gandesc mult la lucruri, desi este si adevarat ca este mai bine daca nu ocupa pozitii in care trebuie sa ia o decizie finala sau decisiva . Desigur, atunci cand vine vorba de practicarea sportului, ei prefera sporturile individuale in detrimentul celor de echipa pentru a nu se simti urmariti.

4. Sunt capabili sa se bucure de singuratate

Nu oricine este capabil sa faca fata momentelor de singuratate, ne-a aratat psihologia de nenumarate ori; dar oamenii sensibili suporta singuratatea mai bine decat restul populatiei , bucurandu-se de ea si de oportunitatea pe care o ofera de a se bucura de o carte buna, muzica etc. Acest lucru nu este incompatibil cu a se bucura de companie, dar nu le este frica de singuratate.

5. Au darul cresterii interioare

Sensibilitatea este ceva innascut, o persoana extrem de sensibila va fi toata viata si trebuie sa inveti sa traiesti cu ea. Cu toate acestea, sensibilitatea ridicata este, de asemenea, o oportunitate de a invata sa gestioneze detaliile si sentimentele pe care le experimenteaza pentru a impiedica negativitatea sa preia controlul asupra vietii lor, ceea ce este o mare crestere interioara. Este un dar pe care il au si pe care restul societatii nu se poate dezvolta in acelasi mod.

6. Sunt oameni foarte observatori

O alta trasatura care defineste oamenii extrem de sensibili este capacitatea lor de observare si analiza peste medie . Ei sunt capabili sa observe orice detaliu, oricat de mic. Poate ca aceasta capacitate de observatie si sinteza le face mai usor sa fie mari artisti.

7. Experientele negative pot duce la depresie sau anxietate

Continuati ca nu toti oamenii extrem de sensibili vor simti anxietate sau vor suferi de depresie de-a lungul vietii, dar daca au avut experiente negative, le este mai usor sa cada in ele. Cu toate acestea, un mediu de sprijin este cel mai bun mod de a preveni acest tip de tulburare psihologica . Asta da, este necesar sa se diferentieze mediul simpatic de supraprotectie, ceva negativ.

8. Sunt diferiti, dar nu sunt bolnavi

Unul dintre lucrurile pe care multi oameni sensibili le impartasesc este un pelerinaj prin multe consultatii in cautarea unei solutii inexistente la o boala inexistenta. Dupa cum am spus, a fi foarte sensibil nu este o boala, ci o trasatura personala, asa ca nu vom cauta solutia de la medic, ci mai degraba vom trai cu ea pentru a ne dezvolta eul interior.

De Citit
Related News