HomeEconomieObiectivele economice ale unei companii

Obiectivele economice ale unei companii

Termenul „intreprindere” se refera la toate activitatile economice desfasurate de persoane fizice si organizatii pentru a genera venituri. Este vorba despre producerea si distribuirea de bunuri si servicii pentru a obtine profit. Este un proces regulat de schimb de bunuri si servicii care implica riscuri si incertitudine.

Primul si principal obiectiv al companiei este supravietuirea. Cautati crestere si expansiune. In continuare, incercati sa obtineti eficienta, stabilitate, prestigiu de recunoastere si bunavointa. Setul acestor obiective este cunoscut ca obiective organice ale unei companii.

O companie este, de asemenea, o organizatie umana in care multi oameni participa direct sau indirect pentru a-si urmari obiectivele individuale. Proprietarii sunt proprietarii, angajatii si muncitorii lucreaza in ea, furnizorii il furnizeaza si consumatorii il cumpara etc. Toti acesti oameni au o contributie valoroasa la succesul companiei.

Compania este parte integranta a natiunii. Prin urmare, trebuie sa aiba niste obiective de urmarit in interesul natiunii din care face parte. O companie trebuie sa actioneze ca un instrument de implementare a programelor si politicilor planului national de satisfacere a intereselor nationale.

Tipuri de obiective de afaceri

Circumstantele externe si interne se refera la mediul de afaceri care se schimba in consecinta.

Circumstantele interne sunt cele care se afla sub controlul proprietarilor companiei, sunt schimbarile care apar in cadrul companiei in sine.

Circumstantele externe sunt legate de mediul extern al companiei, care nu se afla sub controlul companiei.

Obiectivele de afaceri.

Fiecare dintre aceste obiective au scopuri diferite care ajuta functionarea firmei sa-si atinga in final obiectivul organizational.

Obiectivul principal de afaceri este obiectivul economic. Economia, care inseamna „a face bani”, explica intregul obiectiv. Afacerile opereaza cu motivul prealabil de a face bani prin vanzarea bunurilor si serviciilor lor. Cu intentia de a vinde, ei servesc societatea si castiga bani impreuna cu bunavointa si acesta este scopul principal, deoarece fara afluxul de bani in afacere, afacerea cu greu poate ramane pe piata.

Care sunt obiectivele companiilor

Afacerile sunt organizatii care implica adesea mii de oameni in mod direct si milioane de oameni indirect. Nu toate persoanele care participa direct sau indirect intr-o companie au aceleasi obiective sau obtin aceleasi recompense.

De exemplu, antreprenorii isi asuma riscuri antreprenoriale si se asteapta sa profite de pe urma aptitudinilor si efortului lor antreprenorial, in timp ce managerii, care sunt desemnati de proprietari sa ia decizii, nu sunt recompensati cu profituri. Managerii primesc un salariu si alte beneficii, cum ar fi o masina de serviciu, si pot fi motivati sa maximizeze veniturile, cu care sunt platite salariile si alte beneficii. Angajatii si sindicatele din care fac parte, se vor astepta ca compania sa supravietuiasca pentru a-si pastra locurile de munca pe termen lung si pentru a plati un salariu decent. Comunitatea locala se va astepta ca compania sa ofere locuri de munca, fara a genera costuri externe excesive.

De asemenea, guvernul se va astepta ca compania sa supravietuiasca, sa prospere si sa creasca, deoarece veniturile sale fiscale depind de acest lucru. Maximizarea profiturilor inseamna obtinerea celui mai mare profit posibil pentru persoana care isi asuma riscuri. Profiturile sunt realizate atunci cand veniturile unei companii sunt mai mari decat costurile de productie. Maximizarea profitului a fost mult timp considerata a fi scopul dominant al intreprinderii private, o viziune care dateaza de la economistii clasici si neoclasici de la sfarsitul secolului al XIX-lea. fara a genera costuri externe excesive.  

Obiectivele umane ale companiei

Maximizarea profitului are loc in punctul in care costul marginal este egal cu venitul marginal. Unul dintre principalele motive pentru care companiile doresc sa opereze in punctul de maximizare a profitului este acela de a mentine actionarii fericiti.

Cresterea profitului societatii permite cresterea dividendelor platite actionarilor. In plus, raportul de castiguri va arata aceasta suma mare de profituri realizate si va face ca actiunile companiei sa fie mai atractive pentru cumparare, ceea ce ii va creste pretul. Acest lucru aduce beneficii si actionarilor.

Un alt motiv pentru care o companie poate dori sa maximizeze profiturile este sa foloseasca o parte din profiturile sale pentru a reinvesti in companie. Este o optiune mult mai ieftina decat imprumutul de bani, deoarece nu trebuie sa fie rambursat cu dobanda.  Da, pot folosi acesti bani pentru a se extinde si a creste organic.

Cu toate acestea, exista si cateva motive pentru care o companie poate sa nu opereze in punctul de maximizare a profitului. Unul dintre ele este faptul ca este posibil ca firma sa nu cunoasca punctul in care MC=MR. Prin urmare, va puteti seta preturile peste sau sub punctul de maximizare a profitului.

De Citit
Related News