HomeDiverseDe ce este important ca partenerul nostru sa fie cel mai bun...

De ce este important ca partenerul nostru sa fie cel mai bun prieten al nostru?

Cate filme si carti au incercat sa defineasca granita dintre dragoste si prietenie? De cate ori am auzit despre friendzone ? Exista cu adevarat? Dragostea si prietenia sunt mai apropiate decat crezi si asta are multe avantaje.

Stim ce este iubirea? Este posibil sa stim daca suntem indragostiti? Dragostea este aceeasi pentru toata lumea?

Cand vine vorba de sentimente, cu totii avem o multitudine de intrebari la care cu greu stim sa raspundem. Ne este foarte usor sa intelegem ce este cel mai bun prieten si, de fapt, ne este usor sa recunoastem ca iubim pe cineva in acest fel, dar lucrurile se complica atunci cand credem ca acest sentiment se schimba si poate, doar poate , mai este ceva.

Daca esti unul dintre cei care pot spune ca ai cel mai bun prieten sau cel mai bun prieten , trebuie sa stii ca esti foarte norocos. Sa stii ca poti conta pe cineva pentru orice si in orice moment este un privilegiu care nu este usor de atins, dar ce se intampla daca acest sentiment evolueaza?

Cand cunoastem mult o persoana si petrecem mult timp cu ea, reusim sa construim o relatie foarte puternica care, totusi, se poate schimba la un moment dat . Si este posibil ca brusc, sa incepem sa simtim o atractie diferita pentru acea alta persoana. Dar sprijinit. Pentru ca, cine spune ca dragostea si prietenia nu sunt compatibile?

 Dragoste si prietenie, pot merge mana in mana?

Sunt cei care cred ca dragostea si prietenia sunt sentimente care ar trebui separate si ca, in timp ce anumite lucruri sunt rezervate prietenilor, altele sunt rezervate cuplurilor. Cu toate acestea, stii toate avantajele pe care le poti gasi in faptul ca cel mai bun prieten si partenerul tau sunt aceeasi persoana ?

Prin aceasta nu inseamna ca asa trebuie neaparat sa fie si nici a avea un partener inseamna ca nu este necesar sa ai prieteni. Ne referim, mai degraba, la faptul ca este foarte pozitiv ca partenerul tau este o persoana in care poti avea deplina incredere , cu care te distrezi mai bine decat cu orice alta persoana si cu care poti face tot felul de planuri . Vazut asa, suna bine, nu?

Dragoste si prietenie, relatia perfecta?

Cand o relatie de dragoste se consolideaza pe o relatie de prietenie, este mai usor ca relatia sa functioneze. Amandoi plecati de la o legatura foarte puternica de incredere si din moment ce nu va asteptati ca un prieten sa va tradeze, nu va veti asuma acest risc daca acea persoana devine partenerul vostru. De aceea, este mai probabil ca, daca partenerul tau a fost cel mai bun prieten inainte, sa poti construi impreuna o relatie sanatoasa si calma.

Si este ca, in general, avem tendinta de a crede ca relatiile si sentimentele de prietenie sunt mai stabile decat sentimentele de dragoste romantica si de indragostire . Nu credeti ca este un avantaj ca acestea sa apara atunci cand relatia dintre cei doi are deja o baza solida?

Avantajele de a fi cel mai bun prieten al partenerului tau

Cine te cunoaste mai bine decat cel mai bun prieten al tau?

Prietenii cu care petrecem cel mai mult timp sunt cei care ne cunosc cel mai bine si nu este aceasta o conditie esentiala intr-un cuplu? Este esential ca membrii unui cuplu sa stie ce le place si ce nu le plac altor lucruri si, mai ales, sa cunoasca caracterul si personalitatea partenerului lor . Din acest motiv, unul dintre marile avantaje ale inceperii unei relatii de dragoste cu un prieten bun este ca aveti deja un drum lung de parcurs impreuna si mergeti in siguranta.

Complicitate si multe sentimente

Impartasirea vietii tale cu o persoana cu care ai complicitate este o experienta unica. Si este ca este usor sa impartasesti hobby-uri si sa ai lucruri in comun cu cel mai bun prieten al tau, iar daca acel prieten este si partenerul tau, esti foarte norocos sa poti face lucruri impreuna.

Si sexul?

Cand incepi sa ai sentimente pentru cel mai bun prieten al tau, poate fi ciudat sau chiar violent sa te gandesti ca faci sex cu el sau ea. In acest moment, este important sa faci un bilant al sentimentelor si emotiilor tale pentru a te asigura ca, desi te simti grabit, esti atras sexual de cealalta persoana. Daca raspunsul este da, ar trebui sa incerci sa-ti asculti inima, sa uiti de rusine si sa faci ceea ce simti cu adevarat. Gandeste-te ca daca acea persoana iti este prietena, vei reusi ca complicitatea si afectiunea pe care le simti pentru celalalt sa te faca sa te simti confortabil si increzator atunci cand faci sex.

Te face fericit in fiecare zi

Sa razi si sa te distrezi sunt conditii esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca un bun prieten. Astfel, daca acea persoana este si partenerul tau, iti este garantat de multe ori distractia impreuna . Si este ca uneori ne este greu sa fim noi insine cu un nou partener de teama sa nu „l stricam”, lucru care nu s-ar intampla daca partenerul nostru este un prieten apropiat.

Comunicarea

O buna comunicare in cuplu este o conditie fundamentala pentru ca relatia sa functioneze. Astfel, intr-o relatie de prietenie, ne simtim suficient de increzatori pentru a-i spune celuilalt totul, nu ne este frica sa fim judecati si, in plus, suntem deschisi sa-l ascultam pe celalalt. Si, mai exact, comunicarea este si baza unei relatii de dragoste , asa ca daca cel mai bun prieten si partenerul tau sunt aceeasi persoana, poti fi sigur ca comunicarea dintre cei doi va functiona.

Sprijin neconditionat

Partenerul nostru este una dintre persoanele cu care petrecem cel mai mult timp in ziua noastra si din acest motiv este esential ca el sau ea sa fie o persoana pe care sa ne putem sprijini. Putem realiza doar cat de important este cineva pentru noi dupa ani de prietenie si adevarul este ca este nevoie de mult efort si timp pentru a construi o relatie bazata pe incredere . De aceea partenerul nostru trebuie sa fie cineva cu care sa ne simtim confortabil si in siguranta. Nu asta sunt prietenii?

Cine a spus ca dragostea si prietenia nu sunt compatibile, s-a inselat si, de fapt, expertii definesc relatiile amoroase ca pe un fel de super prietenie. Si desi nu este necesar sa simtim sentimente de dragoste romantica pentru cei mai buni prieteni si prieteni ai nostri si nici nu se intampla intotdeauna, nu-ti face griji daca asa stau lucrurile si iei decizia de a duce prietenia si sentimentele la un alt nivel: rezultatul nu poate fi decat pozitiv.

De Citit
Related News