HomePoliticaRubio vrea 33 de miliarde de dolari in ajutor pentru dezastru pentru...

Rubio vrea 33 de miliarde de dolari in ajutor pentru dezastru pentru recuperarea uraganului Ian

Senatorul Marco Rubio a declarat la „Starea Uniunii” de la CNN la inceputul acestei luni ca va lupta impotriva unui astfel de pachet „care are carne de porc” sau prevederi politice si cheltuieli fara legatura. | Fotografie la piscina de Anna Rose Layden

Senatorul Marco Rubio cere ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta la recuperarea uraganului Ian in Florida, mentionand ca cifra s-ar putea schimba pe masura ce oficialii federali si de stat calculeaza daunele cauzate de furtuna istorica.

Republicanul din Florida si-a prezentat miercuri cererea pentru un pachet de ajutor de urgenta in caz de dezastru, cerand peste 12 miliarde de dolari pentru Corpul Inginerilor din Armata pentru a repara daunele si a gestiona controlul inundatiilor, aproape 1 miliard de dolari pentru a se confrunta cu poluarea cauzata de uragan si 10 miliarde de dolari pentru completarea fondului de ajutor in caz de dezastre al Agentiei Federale de Management al Urgentelor.

Cu toate acestea, evaluarea FEMA a devastarii este in curs de desfasurare, ceea ce inseamna ca liderii Congresului nu au estimari finale ale costurilor care ar informa un pachet de ajutor de urgenta. Fondul de asistenta in caz de dezastre al agentiei este, de asemenea, plin cu aproximativ 15 miliarde de dolari – suficient de probabil pentru a raspunde nevoilor cele mai imediate ale statului Sunshine – si un proiect de lege recent de finantare guvernamentala le permite oficialilor federali sa cheltuiasca acesti bani la o rata mai mare pentru a sustine eforturile de recuperare a uraganului in Florida si Puerto. Rico.

Casa si Senatul nu sunt programate sa revina pana pe 14 noiembrie. Fara o lipsa de bani federali, probabil ca Congresul nu va lua in serios un pachet de ajutor in caz de dezastru decat dupa alegerile intermediare. Liderii Congresului ar putea include banii intr-un acord de cheltuieli guvernamentale de la sfarsitul anului care ar mentine agentiile federale finantate dupa 16 decembrie.

Solicitarea lui Rubio vine dupa ce el si senatorul republican din Florida Rick Scott au trimis o scrisoare la inceputul acestei luni in care ii indeamna pe apropiatorii Congresului sa pregateasca un pachet de ajutor pentru stat „cu cat mai curand posibil”.

„Uraganul Ian va fi amintit si studiat ca fiind unul dintre cele mai devastatoare uragane care au lovit Statele Unite”, au scris senatorii. „Va fi necesar un raspuns federal robust si in timp util, inclusiv prin programe suplimentare si finantare, pentru a se asigura ca sunt furnizate resurse suficiente pentru a reconstrui infrastructura critica si capacitatea serviciilor publice si pentru a-i ajuta pe ceilalti din Florida sa-si reconstruiasca viata.”

Rubio a mai spus la „Starea Uniunii” de la CNN, la inceputul acestei luni, ca va lupta impotriva unui astfel de pachet „care are carne de porc” sau prevederi de politica si cheltuieli fara legatura. Scott a spus ca ajutorul pentru dezastre ar trebui sa fie separat de un pachet de finantare guvernamentala.

In urma cu aproape un deceniu, Rubio s-a opus miliardelor de dolari pentru victimele uraganului Sandy, invocand cheltuieli inutile si prevederi fara legatura care se inghesuie in pachete de ajutor. Cu toate acestea, el a sustinut un pachet mai mic, condus de GOP, la acea vreme.

Solicitarea lui Rubio a subliniat, de asemenea, 400 de milioane de dolari pentru a ajuta pescuitul din Florida si indepartarea resturilor, 150 de milioane de dolari pentru Garda de Coasta, 120 de milioane de dolari pentru curatarea zonelor cu animale salbatice si a parcurilor nationale si 5 miliarde de dolari pentru granturi de dezvoltare comunitara.

El solicita, de asemenea, o reautorizare a Programului National de Asigurare impotriva Inundatiilor si o autorizare de mediu accelerata pentru a accelera proiectele in zonele afectate de dezastre.

Burgess Everett a contribuit la acest raport.

De Citit
Related News