HomeDivertismentTotul despre „The Irishman”, filmul lui Martin Scorsese pentru Netflix

Totul despre „The Irishman”, filmul lui Martin Scorsese pentru Netflix

Irlandezul suna prea bine pentru a fi adevarat. Martin Scorsese. Robert de Niro. Al Pacino. Joe Pesci (oh da). Pistoale. gangsteri. New York. Filmul de vis al iubitorilor de The Godfather , One of Us , Gangs of New York , Mean Streets , Once Upon a Time in America , Donnie Brasco s-a implinit. Puristii l-au vazut in cinema, dar majoritatea muritorilor il devoreaza deja pe canapeaua de acasa prin Netflix pentru ca, fara investitia acelei platforme, productia nu ar fi vazut lumina zilei.

Netflix a ales serialul lui Jimmy Fallon pentru a prezenta trailerul definitiv pentru The Irishman. In ea se vad adevaratele arme ale acestui mult asteptat film: este pur film noir, da, dar si cu accente de umor (de aceeasi culoare) si cu o risipa coplesitoare de scenarii. A fost teama sa vada rezultatul tehnicii CGI foarte costisitoare de intinerire a fetei pe care au folosit-o pentru ca protagonistii sa-si aduca la viata personajele de-a lungul mai multor decenii, dar se pare ca rezultatul este destul de decent… cu exceptia unor piele de piersica din plus. .

Acesta a fost primul trailer, in care se vede si sigiliul suta la suta Scorsese: decor extrem de atent, scenarii grozave (bani, bani, bani) , o distributie de o soliditate totala si intrigi care intersecteaza politicul si familiarul. Adica tot ceea ce se astepta de la o mare productie destinata sa devina un titlu de referinta in istoria acestui gen.

Despre ce e vorba?

Acesta este sinopsis pentru The Irishman: „O saga epica a crimei organizate in America postbelica, vazuta prin ochii veteranului celui de-al Doilea Razboi Mondial Frank Sheeran, un hustler si ucigas de salarii care a lucrat alaturi de unele dintre cele mai notabile figuri ale secolul al XX-lea. Cuprinzand cateva decenii, filmul povesteste unul dintre marile mistere nerezolvate din istoria Americii, disparitia legendarului presedinte al Uniunii Jimmy Hoffa si ofera o calatorie prin dedesubturile crimei organizate: functionarea sa interioara, rivalitatile si conexiuni cu politica de masa”.

Critica

Se pare ca The Irishman se ridica la nivelul (uriasei) asteptari: majoritatea criticilor care l-au vazut la New York confirma ca este o noua culme a lui Scorsese intr-un gen in care el este maestru absolut.  

Irlandezul nu este o capodopera. Dar este magnific. Daca ambitia Netflix acum si in viitor este sa devina mai mult decat un supermagazin de continut in streaming si doreste sa devina un candidat serios in fiecare an la Premiile Academiei, atunci a fost o miscare perspicace de a atrage pe Scorsese fara a ridica probleme cu limitele bugetare. Ceea ce a primit in schimb nu este doar un film de mafie de scoala veche sau One of Our Kind , ci mai degraba o drama bantuitoare si emotionanta, un amurg al zeilor nuantat de regret, alimentat de ambitie monumentala, acoperit in sosul rosu al violentei. 

Numele original nu ar incadra pe un bilet de film

 Steven Zaillian, colaboratorul de lunga durata la Scorsese, a bazat scenariul pe celebra carte „ I Heard You Paint Houses: Frank „The Irishman” Sheeran and the Inside Story of the Mafia, the Teamsters, and the Final Ride de Jimmy Hoffa ”, scrisa de Charles Brandt.

Pentru a obtine o perspectiva privilegiata asupra secretelor lumii mafiote, Brandt l-a intervievat pe ucigasul intemnitat Frank Sheeran timp de cinci ani. In cursul conversatiilor lor, Sheeran a recunoscut ca a comis 25 de crime ordonate de mafie.

Inutil sa spun ca povestea este pe maini bune cu Zaillian, care a scris si Lista lui Schindler , Gangs of New York , Awakenings si Moneyball si detine cel putin un Oscar mai mult decat oricare dintre noi.

Tehnici de filmare si intinerire

In timpul filmarilor am putut vedea fotografii cu Scorsese in regia lui De Niro, Pesci si Harvey Keitel pe strazile din New York, cu propriile sale masini si costume din anii 60 si 70.

Nu ne putem baza pe aparitiile personajelor, intrucat regizorul a folosit efecte speciale pentru a imbatrani sau a intineri distributia pentru a cuprinde o poveste care se desfasoara pe parcursul mai multor decenii.

Despre aceasta utilizare a tehnologiei, De Niro a spus: „Facem lucrurile unde suntem mai tineri mai intai si mergem de la un deceniu la altul, asa ca ultimul lucru pe care il vom face este lucrurile care sunt cele mai apropiate. la varsta noastra.” Incearca sa o faca in cel mai bun mod in care stiu ei, iar scopul este sa obtina ceva special pe care toata lumea ar dori sa vada si sa vada asa cum a fost facut. Sunt foarte incantat sa fac parte. a acestui film si astept cu nerabdare sa-l inregistreze in continuare.”

Scorsese a comentat ca filmul este setat sa fie mai contemplativ decat clasicii sai anterioare de gangsteri, spunand: „Oamenii sunt mai batrani si in The Irishman , cu siguranta este mai mult despre privirea inapoi, o retrospectiva. , ca sa spunem asa, a viata unui om si deciziile pe care trebuia sa le ia.

Studiourile importante au respins filmul

 Tehnologia de „imbatranire” mentionata mai sus a speriat multe studiouri de la Hollywood, care se temeau ca procesul (comandat de compania Industrial Light & Magic a lui George Lucas Lucas, care a lucrat la The Curious Case of Benjamin Button) va escalada costul filmului.

Este posibil ca aceasta lipsa de credinta sa fi fost cauzata de Hush , filmul anterior cu buget mare al lui Scorsese, care nu a reusit sa recupereze nici macar jumatate din investitia sa. Studiourile se fereau de o alta greseala costisitoare a regizorului legendar.

Netflix a salvat proiectul

Gigantul de divertisment in streaming a intervenit pentru a salva problema, pompand putin peste 106 milioane de euro in proiect. Fara indoiala, ceva care a schimbat jocul. Pe Netflix sunt mari sperante ca The Irishman va deveni primul titlu al platformei care castiga un Oscar pentru cel mai bun film dupa filmul „Robbery of Rome ” de anul trecut .

Comentand usoara controversa in jurul implicarii Netflix, De Niro a comentat: „Cred ca este un lucru bun, pentru ca avem nevoie de bani pentru a o face corect si pur si simplu nu a fost bancabil in alt mod, nu in modul traditional in care s-a facut. .in lumea cinematografiei de pana nu demult, daca vreti sa spuneti asa”.

Pesci a spus nu rolului de aproximativ 50 de ori

Se zvoneste ca Pesci il interpreteaza pe seful mafiei Russell Bufalino, dar a fost nevoie de toate abilitatile persuasive ale lui Scorsese pentru a scoate legenda actoriei din semipensie.

Au mai lucrat impreuna la trei filme, iar Pesci a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru One of Us, dar i-a spus intotdeauna lui Scorsese sa se incurce (ca sa zic asa) de fiecare data cand a fost abordat pentru a fi distribuit in The Irishman , pana in la final a ajuns sa dea da definitiv. Pesci a lucrat doar la trei filme de cand a facut Lethal Weapon 4 in 1998.

De Citit
Related News