HomeTImp liberCunoasteti diferitele tipuri de ceai?

Cunoasteti diferitele tipuri de ceai?

Pentru a afla originea acestei infuzii populare, trebuie sa calatoriti in China, unde in urma cu mai bine de 2.000 de ani oamenii au inceput sa se bucure de diferitele arome ale frunzelor arborelui de ceai. De acolo, ceaiul a inceput sa se raspandeasca in toate colturile lumii pana a devenit bautura populara pe care o cunoastem astazi.

Stiati ca aproximativ 1,5 miliarde de pahare sau cesti de ceai se beau in fiecare zi? Aceasta inseamna ca, alaturi de apa si cafea, este una dintre cele mai consumate bauturi.

Ceea ce poate nu toata lumea stie este ca, in functie de varietatea pe care o alegeti, veti bea o bautura cu mai mult sau mai putine proteine, mai mult sau mai putin puternica sau cu proprietati diferite. Si este ca sunt mari diferente intre unele ceaiuri si altele, atat in ceea ce are legatura cu aroma, cat si in ceea ce are legatura cu calitatile nutritive ale acesteia.

Unii experti vorbesc despre diferitele tipuri de ceai care sunt cele mai consumate in lume. Ei explica ca ceaiul verde mentine multe dintre calitatile frunzei proaspete, totusi oolong-urile sunt ceaiuri cu o infuzie mai mare de portocale care a aparut in secolul al XVII-lea si s-a datorat, cel mai probabil, greselii de a lasa frunzele sa se ofileasca. Testandu-le, ei au descoperit ca frunzele de ceai dezvolta o aroma si o culoare diferita atunci cand sunt lasate sa se usuce sau presate inainte de uscare.

Si aici consta principalele diferente dintre soiuri: momentul in care se recolteaza frunza (mai mult sau mai putin uscata) si diferitele tratamente la care este supusa. Acesta este ceea ce ii confera aroma sa caracteristica si proprietatile organoleptice diferite ale fiecarui soi. Stiti care este cea mai buna optiune de luat la micul dejun? Si cel cu cea mai putina teina? Va spunem in detaliu tot ce trebuie sa stiti despre ceaiul alb, verde, Oolong, rosu si negru. Savurati o infuzie delicioasa!

Ceai alb

Se produce din cei mai fragezi muguri ai plantei, cand inca mai au puful care ii acopera. In acel moment, frunzele sunt colectate, se ofilesc in mod natural si se usuca. Acest tip de ceai are o culoare alb-argintie. Este cea mai bogata varianta in antioxidanti si cea mai scazuta in teina. Ideal este sa-l iei singur.

Ceai verde

Pentru a-l realiza, frunzele trebuie supuse unui proces de oparire rapida, pentru a evita actiunea enzimelor care ar provoca oxidarea. In functie de manipulare, putem gasi diferite soiuri de ceai verde: Frunza naturala, frunza rulata etc. Acest tip de ceai este cel care pastreaza cele mai multe vitamine si proprietati ale plantei, deoarece nu este oxidat si asta inseamna ca cu greu. apar orice modificari.in compozitia sa chimica. Acest soi are si un continut scazut de teina, facandu-l perfect de baut dupa-amiaza sau noaptea.

Ceai oolong

Acest soi este la jumatatea distantei dintre negru si verde. Acesta sufera un proces de oxidare partiala, folosind aceleasi etape ca si pentru obtinerea ceaiului negru. Gradul de oxidare al frunzelor depinde de locul si metoda locala de producere.In acest tip de ceai se pastreaza frunzele intregi. Acest lucru il face foarte digestiv si o optiune foarte buna de luat dupa mese.

Ceai Rosu  

Ceaiul rosu este facut din frunzele si mugurii unei plante de ceai care este mai mare si creste in provincia Yunnan, exista doua tipuri: crud (crud) si gatit (copt). Diferenta consta in procesul sau de elaborare.Cocido-ul a aparut ca o modalitate de a accelera procesul de fermentare a ceaiului si de a nu trebui sa astepte minim 5 ani pentru vanzarea acestuia. Ceaiul umed este stivuit timp de 5 zile in conditii calde si umede, provocand fermentatie. O astfel de fermentatie confera acestui soi aroma pamanteasca si beneficiile nutritionale.

Ceai negru

Datorita metodei sale de productie, aceasta varietate de ceai nu isi pierde aroma in timp. Frunzele trec printr-un proces complet de oxidare, de unde culoarea neagra a produsului final. Odata ofilite, frunzele se ruleaza astfel incat sa-si piarda lichidul celular, apoi trece prin faza de fermentatie si se incheie cu uscare. Ceaiul negru are o aroma puternica si intensa, ceea ce il face perfect de baut la ora micului dejun.

De Citit
Related News