HomeDivertisment„Vicele”: un film necesar de politica cu umor negru

„Vicele”: un film necesar de politica cu umor negru

Va lasam recenzia noastra despre „Vicele”, care prezinta modul in care Dick Cheney a crescut in puterea politica in Statele Unite pentru a deveni o figura puternica.

Suntem la sfarsitul sezonului premiilor si unul dintre cele mai nominalizate filme este cel mai recent proiect al lui Adam McKay. Dupa ce ne-a surprins cu The Big Short in 2015, vine acum cu „Vicele” , cu Christian Bale, pentru a ne spune povestea unuia dintre cei mai importanti politicieni din Statele Unite: Dick Cheney.

„Vicele”, Beyond Power spune povestea unuia dintre cele mai secrete si evazive creiere din toata istoria Americii: Dick Cheney. In ciuda acelei personalitati care nu este pe placul tuturor, vedem cum acest personaj este cufundat in politica tarii sale pana cand obtine functia de vicepresedinte. Totusi, vom descoperi si toate schimbarile pe care le-a provocat lumii si ale caror consecinte inca persista.

 Recenzie despre „Vicele”, Dincolo de putere

Pentru cei care nu stiu, Dick Cheney este considerat unul dintre cei mai puternici vicepresedinti din istoria SUA. De fapt, se spune ca el a fost mai influent decat insusi George W. Bush in timpul primului sau mandat.

Cu toate acestea, desi  „Vicele” se concentreaza pe ascensiunea lui Dick Cheney, aceasta nu este cu adevarat tema principala. Mai ales ca nu ajungem niciodata sa-l cunoastem cu adevarat sau sa intelegem pe deplin de unde a venit dorinta lui de a dori din ce in ce mai multa putere. In schimb, Cheney functioneaza doar ca un vehicul pentru a ne spune o alta poveste care condamna modul in care un grup puternic a functionat in secret, a provocat un haos global masiv si a scapat cu el.

Daca ati vazut The Big Short , atunci stiti deja modul lui Adam McKay de a spune povesti. Ceva foarte asemanator se intampla in „Vicele” , deoarece foloseste tehnici neconventionale pentru a explica cine este Dick Cheney si de ce este atat de important in istoria contemporana. Intreaga intriga este ghidata de un narator pe care nu ajungem sa-l cunoastem pana aproape de sfarsitul filmului; cu toate acestea, ne ajuta sa explicam termeni complecsi din lumea politicii (cum ar fi puterea executiva unitara) si face ca acest tip de biografie neautorizata sa fie mult mai distractiv.

Desi Cheney nu este adancit prea adanc, nu exista nicio indoiala ca Christian Bale ne surprinde din nou cu „Vicele” , nu doar cu o mare transformare fizica, ci cu o interpretare demna de aplauze. Pentru film, Bale si-a transformat complet corpul, radandu-si capul complet, albindu-si sprancenele si ingrasand 40 de kilograme. Cu toate acestea, a juca pe cineva ca Cheney nu este o sarcina usoara.

Desi a fost unul dintre cei mai puternici si mai influenti oameni, are o personalitate foarte aparte si este complet clar. Pentru ca oricat de violente sau extreme ar fi fost ideile lui, el a gasit intotdeauna o modalitate de a le face sa sune rezonabile. Asta pentru ca este o persoana care nu isi arata emotiile sau intentiile pana cand nu are de partea sa cartea castigatoare.

 Insotit de Christian Bale in „Vicele”  este o distributie grozava de actori precum Amy Adams, Steve Carell si Sam Rockwell. Nu este nicio problema cu interpretarile lor, pentru ca sunt exact ceea ce ne asteptam de la trei oameni care au fost nominalizati la Oscar. Cu toate acestea, personajele sale sunt, de asemenea, doar un vehicul in plus pentru a spune aceasta poveste. Asa ca ne-am lasat sa ne dorim sa vedem mai mult din performanta lui Rockwell in rolul lui Bush.

La sfarsitul zilei, in „Vicele” , Adam McKay imbina educatia cu divertismentul. Este vorba despre noi sa stim ca multe dintre ororile care s-au petrecut in timpul administratiei Bush au fost gandite de un grup de oameni care s-ar putea sa nu fie niciodata pedepsiti, desi continuam sa suferim acele consecinte.

De Citit
Related News